Blogger Widgets

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δήμος Αχαρνών : Μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Αχαρνών στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην πόλη ξεκίνησε την κατασκευή κυκλοφοριακών κόμβων σε επικίνδυνες διασταυρώσεις και σημεία κεντρικών οδών.


Σε συνεργασία ο Δήμαρχος Σωτήριος Ντούρος ο Αντιδήμαρχος Σχεδιασμού & Ανάπτυξης κ. Π. Αναγνωστόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κ. Π. Κορνιλάκης, προώθησαν την κατασκευή δυο κυκλοφοριακών κόμβων, ενώ  προβλέπεται ο σχεδιασμός τουλάχιστον εφτά  κόμβων στο σύνολο της πόλης των οποίων η κατασκευή θα δρομολογηθεί σταδιακά.

Ήδη λοιπόν ξεκίνησε και κατασκευάζεται ο κόμβος στη διασταύρωση των οδών Μπόσδα – Κύπρου – Ιωνίας με την προσθήκη νησίδων, κυκλικού κόμβου και κατάλληλης σήμανσης.

Επιπλέον κατασκευάζεται επί της Οδού Φιλαδελφείας νότια του Στρατοπέδου Παπαστάθη νησίδα και κυκλικός κόμβος ο οποίος θα εξυπηρετεί και το νέο σταθμό του ΟΣΕ και στον οποίο παρατηρείται διαρκώς αυξημένη κίνηση.

Η κατασκευή του εν λόγω έργου γίνεται με δαπάνη της εταιρίας που διαχειρίζεται τα  Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος, κατόπιν απαίτησης του Δήμου Αχαρνών ως προϋπόθεσης έναρξης λειτουργίας, δεδομένης της επικινδυνότητας που παρουσιάζει το συγκεκριμένο σημείο.

Με την κατασκευή των κόμβων οριοθετούνται οι κινήσεις των οχημάτων με παράλληλη πρόκληση μείωσης στις ταχύτητες, γεγονός που συμβάλλει στην ασφάλεια οδηγών και πεζών.

Επιπλέον, ως παράπλευρο θετικό αποτέλεσμα κρίνεται το γεγονός της αισθητικής αναβάθμισης των συγκεκριμένων σημείων.

Τα έργα αναμένεται να τελειώσουν στο επόμενο δεκαήμερο, ενώ είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι κόστισαν ελάχιστα χρήματα χάρη αφενός στην αφιλοκερδή μελετητική συμβολή του συντοπίτη μας συγκοινωνιολόγου Κώστα Αθανασόπουλου, αφετέρου στο εξαιρετικά χαμηλό κατασκευαστικό κόστος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: