Blogger Widgets

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κλειστές και αναξιοποίητες οι μαθητικές κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα Ν. Μάκρης

Μέχρι το 2001, σε μια έκταση 80 στρεμμάτων στον Άγιο Ανδρέα Ν. Μάκρης Αττικής, λειτουργούσαν οι μαθητικές κατασκηνώσεις του τότε Υ.Π.Ε.Π.Θ. Καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο, φιλοξενούνταν 1500 περίπου παιδιά (μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης). 


Το 2001, το Υ.Π.Ε.Π.Θ. παραχώρησε τις εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο των  παιδικών  κατασκηνώσεων  στον Οργανισμό  ΑΘΗΝΑ 2004, με ευθύνη του οποίου κατασκευάστηκαν 214 σύγχρονοι οικίσκοι με επιπλωμένα δωμάτια, λουτρό,  κλιματισμό, αποχετευτικό δίκτυο  και βιολογικό καθαρισμό, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκπρόσωποι  των ΜΜΕ.


Δέσμευση του ΑΘΗΝΑ 2004 ήταν να επιστρέψει στο Υ.Π.Ε.Π.Θ. το χώρο με τα κτίσματα αμέσως μετά τη λήξη των Ολυμπιακών αγώνων. Από τη λήξη των Ολυμπιακών αγώνων όμως μέχρι το 2010, που ανακατασκευάσθηκαν και συντηρήθηκαν για τους αγώνες των Special Olympics, οι εγκαταστάσεις αυτές παρέμεναν κλειστές και ανεκμετάλλευτες. 

 Αλλά και μετά το τέλος των Special Olympics το 2011 οι εγκαταστάσεις συνεχίζουν να παραμένουν κλειστές και αναξιοποίητες μέχρι σήμερα .

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής απέστειλε τον Ιανουάριο του 2012 στο Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., έγγραφο–πρόταση, με το οποίο  ζητά τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους: 

    για προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων, των ΚΠΕ και ενδεχομένως οικολογικών ομάδων, 

    Για προγράμματα της Διεύθυνσης Φ.Α του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δ.Ε και της Γ.Γ. Αθλητισμού,  

    Για εκπαιδευτικά προγράμματα των σχολείων, της αυτοδιοίκησης και  της Τροχαίας για κυκλοφοριακή αγωγή 

     για άλλες δραστηριότητες των σχολικών μονάδων.

    Για θερινά επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων

    Για θερινές διακοπές των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.

Δυστυχώς όμως, έφθασε ο Ιούνιος και απ΄ ότι  φαίνεται για άλλο ένα ακόμα καλοκαίρι οι κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα θα παραμείνουν κλειστές  και αναξιοποίητες……..


Πηγή : esos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: