Blogger Widgets

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012: Η ΚΕΕ άνοιξε «παράθυρο» για προσφυγές στα δικαστήρια για το Γ4 θέμα της Φυσικής

Η χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων να βαθμολογηθεί κανονικά το Γ4 ερώτημα της Φυσικής, δημιουργεί ένα άλλο πρόβλημα , ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο σε γονείς να προσφύγουν στα δικαστήρια , καθώς:

Α. Η ίδια η ΚΕΕ την Παρασκευή με επίσημη ανακοίνωση και οδηγία προς τα Βαθμολογικά Κέντρα παραδέχθηκε ότι «Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας. Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται».

Β. Υποψήφιοι που διαπίστωσαν ότι είναι λάθος  το θέμα όπως δόθηκε από την ΚΕΕ ισχυρίζονται ότι δεν το απάντησαν ή το έλυσαν λάθος αφού η διατύπωση ήταν λανθασμένη.

Γ. Η ΚΕΕ καλεί τους βαθμολογητές να βαθμολογήσουν ένα θέμα του οποίου το ερώτημα είναι λάθος διατυπωμένο.

Η ενδεχόμενη δικαίωση στα δικαστήρια σημαίνει ταυτόχρονη αλλαγή των βάσεων, εφόσον θα έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι η ΚΕΕ άλλαξε την αρχική της απόφαση δηλαδή αποφάσισε να βαθμολογηθεί το Γ4 θέμα , αφού έλαβε υπόψη της:

1) τα στοιχεία που προέκυψαν από την προβλεπόμενη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα, σύμφωνα με τα οποία οι υποψήφιοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην κατανόηση του ερωτήματος Γ4, όπως ακριβώς διατυπώθηκε,

2) τις απόψεις των Βαθμολογικών Κέντρων,

3) το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση του ερωτήματος Γ4 ήταν μεν ελλιπής μόνο ως προς τη λέξη «πρώτο» (μέγιστο), πλην, όμως, η έλλειψη αυτή δεν θεωρείται, κατά την κρίση της Επιτροπής, ουσιώδης, ούτε ήταν ικανή να επηρεάσει την απόδοση των υποψηφίων, όπως, άλλωστε, αποδείχτηκε από την πειραματική βαθμολόγηση,

4) το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση ήταν, κατά την κρίση της Επιτροπής, σύμφωνη με το πνεύμα του σχολικού εγχειριδίου και της εξεταστέας ύλης

5) το γεγονός ότι οι τεκμηριωμένες απαντήσεις επί των ερωτημάτων γίνονται αποδεκτές κατά πάγια αρχή των πανελλαδικών εξετάσεων.

 Συνεχίζονται αύριο οι εξετάσεις
Στο μεταξύ κάτω από αυτό το κλίμα συνεχίζονται αύριο Πέμπτη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με  τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στην  Ιστορία της θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Βιολογία της θετικής κατεύθυνσης, στη Χημεία και Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).


 Πηγή : esos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: