Blogger Widgets

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το υπουργείο έβαλε συνταξιούχους για να παραλάβουν το χαρτί για τα σχολικά βιβλία , αξίας 15 εκ ευρώ !!!

Από το « σύννεφα» πέσαμε όταν διαβάσαμε στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να τοποθετούνται στην Επιτροπής παραλαβής του χαρτιού που θα τυπωθούν τα σχολικά βιβλία ,  τρία από τα πέντε μέλη συνταξιούχοι , πρώην υπάλληλοι του ΟΕΔΒ.

Πρόκειται για τους συνταξιούχους  Ν.Νάκο, Α. Μπίζου και Γ. Μπακογάννη. Οι υπόλοιποι δύο ενεργοί υπάλληλοι της πενταμελούς Επιτροπής είναι  η Α. Δημοπούλου , υπάλληλος του ΔΙΟΦΝΤΟΥ και  Ο Ι. Ρέτσας νυν υπάλληλος της Κ.Υ του υπουργείου και πρώην του ΟΕΔΒ. Οι συνταξιούχοι στην απόφαση τοποθέτησης χαρακτηρίζονται "εξειδικευμένοι συνεργάτες του  ΙΤΥΕ".

 Είναι γνωστό ότι στο υπουργείο έχουν μετακινηθεί όλοι οι υπάλληλοι του κατηργημένου ΟΕΔΒ, 33 στον αριθμό, έμπειροι στο αντικείμενο , αλλά  το υπουργείο προτίμησε να προσλάβει γι αυτές τις θέσεις συνταξιούχους , γεγονός που προκαλεί όχι μόνο οργή , αλλά και πολλά ερωτηματικά για αυτή τη κίνηση.
 Βέβαια το υπουργείο μπορεί να προβάλλει τη δικαιολογία ότι είναι εξειδικευμένοι και έμπειροι. Μα και οι υπόλοιποι 33 ενεργοί  υπάλληλοι    είναι με εμπειρία δεκαετιών  στον ΟΕΔΒ.

 Ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης οφείλει να δώσει εξηγήσεις γι αυτή την απόφαση όπως επίσης και για το γεγονός ότι κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά  2011-12 έναντι της σχ χρονιάς 2009-10 το κόστος παραγωγής ανά σχολικό βιβλίο  αντί να αυξηθεί , λόγω ανόδου της  τιμής πετρελαίου, χαρτιού κλπ  , μειώθηκε  κατά 18%  και συνολικά κατά 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημο ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο βρίσκεται στο esos:
 
-Η τελική δαπάνη για την αγορά χαρτιού για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων του 2011-12  ανήλθε σε 10.400.000 ευρώ στο οποίο αν προστεθεί το κόστος εκτύπωσης, βιβλιοδεσίας και  διανομής το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 17.100.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε μέσο κόστος 0,55 ευρώ ανά βιβλίο.

-Το κόστος αυτό είναι μειωμένο κατά 18% σε σχέση με το 2009-10 όταν το μέσο κόστος ανήλθε σε 0,67 ευρώ ανά βιβλίο και η συνολική δαπάνη σε 25.600.000 ευρώ.

Το esos αναμένει απο το υπουργείο να δημοσιεύσει, εφόσον υπάρχει κάποια εξήγηση, για την "αστρονομική" αυτή διαφορά μειωσης του κόστους.

Με το ίδιο έγγραφο το υπουργείο παιδείας ενημερώνει ότι η εκτύπωση των σχολικών βιβλίων , συμπεριλαμβανομένων και ενός μικρού αριθμού τίτλων καθυστέρησαν λόγω του αναδόχου που αθέτησε τις υποχρεώσεις του και ο ΟΕΔΒ υποχρεώθηκε το Δεκέμβριο στη διενέργεια νέου διαγωνισμού με διαπραγμάτευση.

Ομοίως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, έχει ολοκληρωθεί η διανομή των βιβλίων, με μεμονωμένες εξαιρέσεις που οφείλονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες των 2-3 τελευταίων εβδομάδων.

 Πηγή : esos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: