Blogger Widgets

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Βορίδης: Δεν θα επιτρέψω τη μεταφορά μεταναστών στην Αμυγδαλέζα", Χρυσοχοΐδης: "Θα γίνει κανονικά"

Υπουργική κόντρα δημιουργεί κάπως όψιμα είναι η αλήθεια η προοπτική δημιουργίας στρατοπέδου κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Κάθετα αντίθετος στη λειτουργία του κέντρου, εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του στο in.gr

«Εκεί που πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στην δική μου ευθύνη. Δεν πρόκειται να μπει κανένας σε σπιτάκι στα κοντέινερς για τους σεισμόπληκτους» σημειώνει ο Μ. Βορίδης.

Παράλληλα, τονίζει πως το ζήτημα της διαχείρισης της μετανάστευσης χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση κι ότι η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

«Αυτά που σε κυβερνητικό επίπεδο, διάφορες μονομερείς αποφάσεις, δηλαδή θα πάρω 1000 (παράνομους μετανάστες) και θα τους πάω κάπου, δεν μπορούν να γίνονται. Αυτά θέλουν έναν συνολικό σχεδιασμό. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια είναι, θα δει τι χρειάζεται, πού θα τοποθετηθούν, θα συζητήσει, θα δει τις προδιαγραφές και τα κόστη».

Τέλος, ξεκαθαρίζει: «Εγώ σας λέω ότι τώρα, προεκλογικά, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι αποτελεί δικαίωμα, μια απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Δεν είναι ούτε καν έτσι διοικητικά. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να ισχύσει αυτό και δεν θα μπούμε σε τέτοιου είδους προεκλογικές λογικές που είναι εντελώς παράλογες παρεμπιπτόντως».


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Προσωρινής Κλειστής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε: 
 
«Ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχωράει κανονικά και το πρώτο Κέντρο θα λειτουργήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί». 
 
 
 Πηγή : bloko.gr
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: