Blogger Widgets

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Αντικαταστάθηκαν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΟΕΔΒ από την υπ. Παιδείας

Σε αντικατάσταση του προέδρου και Αντιπροέδρου του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, προχώρησε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.


Νέο πρόεδρο του  Διοικητικού συμβουλίου του Ο.Ε.Δ.Β. όρισε τον Χαράλαμπο  Τσακνάκη  Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Αντιπρόεδρο. τον Γεώργιο Στεργιόπουλο, Μηχανολόγο-Μηχανικό.

Επίσημα η νέα διοίκηση εγκαταστάθηκε προχθές Τετάρτη.

Η απερχόμενος πρόεδρος κατέθεσε την παραίτησή της το Δεκέμβριο.

 
ΕΥΘΥΝΕΣ

Μέχρι στιγμής τόσο το υπ. Παιδείας όσο και το υπ. Δικαιοσύνης δεν ανακοίνωσαν τα πορίσματά τους για το ποιοι ευθύνονται για την μην εγκαιρη εκτύπωση των βιβλίων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπ. Παιδείας είχε επιρρίψει τις ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

 
Τρεις μήνες παράταση «ζωής» στον ΟΕΔΒ
 
 Παρατείνεται μέχρι και τις 31 Μαρτίου η λειτουργία του Οργανισμού Διδακτικών Βιβλίων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου .

Ειδικότερα ο το άρθρο 33 του ν. 3966/2011 (Α΄ 118) προέβλεπε τα εξής:

Από 31.12.2011 το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων» (Ο.Ε.Δ.Β.), που ιδρύθηκε με τον α.ν. 952 της 12/19.11.1937 (Α΄ 469), καταργείται και λήγει η θητεία των μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησής του, καθώς και των μελών των συλλογικών οργάνων του, αζημίως για το Δημόσιο.

Επίσης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει ότι :

Από 1.1.12 το μόνιμο προσωπικό του Ο.Ε.Δ.Β. μεταφέρεται με  την ίδια σχέση εργασίας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και καταλαμβάνει προσωρινές θέσεις εργασίας, οι οποίες καταργούνται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των επόμενων εδαφίων.

Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη μεταφορά σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 έως τη δημοσίευση της απόφασης οριστικής μεταφοράς και την πράξη ανάληψης υπηρεσίας του προσωπικού που τακτοποιείται με τις διατάξεις της ίδιας παραγράφου, θεωρείται για κάθε συνέπεια ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας του προσωπικού αυτού στον φορέα στον οποίο μεταφέρεται.»

Πηγή : esos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: