Blogger Widgets

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Καίριας σημασίας το Europass»


Τη σημασία της στήριξης των νέων ανθρώπων, ειδικά μέσα στην κρίση, καθώς και την πολύ μεγάλη σημασία που έχουν εργαλεία όπως το ευρωπαϊκό διαβατήριο (Europass) το οποίο ενισχύει το στόχο αυτό, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.


Η υφυπουργός -η οποία παραβρέθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στο Δήμο Αχαρνών με θέμα «Η εθνική πολιτική για την Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και το Europass: εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προκλήσεις»- σημείωσε και τα εξής: «Μέσω του ευρωπαϊκού διαβατηρίου αυξάνονται οι δυνατότητες κινητικότητας εντός Ευρώπης. Καίριας σημασίας είναι και η σύνδεση της κινητικότητας μέσω του ευρωπαϊκού διαβατηρίου με την εκπαιδευτική και, κατά συνέπεια, αναπτυξιακή πολιτική της χώρας».

Παράλληλα τόνισε τη σημασία διασύνδεσης της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις επαγγελματικές δραστηριότητες που υπάρχουν τώρα ή που μπορούν να δημιουργηθούν στο μέλλον. Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάθεση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο και το Τεχνολογικό Λύκειο.

Τέλος η Ε. Χριστοφιλοπούλου επισήμανε ότι η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό «εργαλείο» του μέλλοντος. «Η χώρα», είπε, «χρειάζεται, εκτός από καλούς επιστήμονες, άριστα καταρτισμένους τεχνικούς επαγγελματίες με “ευρωπαϊκά” βιογραφικά. Τεχνικούς που θα συνδυάζουν την καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, τη γνώση μιας ξένης γλώσσας, τη μαθηματική σκέψη, δηλαδή τις λεγόμενες βασικές ικανότητες, με άριστη εξειδίκευση στον τομέα τους». «Αν δεν αλλάξουμε την Παιδεία, και ιδιαίτερα την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, δεν θα υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη για τη χώρα», κατέληξε.
Πηγή : kathimerini.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια: