Blogger Widgets

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση για εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Σας ενημερώνουμε ότι Μουσείο  Γεωαστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών , το οποίο δέχεται μαθητές από όλη την Ελλάδα συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους, βρίσκεται στο Θησείο απέναντι από την Ακρόπολη και είναι δωρεά του εθνικού ευεργέτη Γ.Σίνα.


 Στο Μουσείο εκτίθενται τα ιστορικά επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν από του ερευνητές  του Αστεροσκοπείου για την παρατήρηση του σύμπαντος ,την μέτρηση του χρόνου και τον προσδιορισμό της γεωγραφικής θέσης της χώρας ,καθώς επίσης και στους τομείς της Σεισμολογίας και  Μετερεωλογίας. Δίπλα στο Μουσείο ευρίσκεται το μεσημβρινό τηλεσκόπιο Συγγρού που χρησιμοποιείτο μέχρι πρόσφατα για τον προσδιορισμό της ώρας Ελλάδας ,επίσης εκτίθεται ο χάρτης της σελήνης ο οποίος έχει ιδιαίτερη επιστημονική σημασία καθώς απεικονίζει την επιφάνεια της σελήνης σε μια δεδομένη χρονική περίοδο του 19ου αιώνα.

Το Μουσείο δέχεται επισκέψεις σχολείων προσφέροντας στους μαθητές   την ευκαιρία να δουν τα επιστημονικά όργανα και να κατανοήσουν την διαχρονική εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκαν από τους ερευνητές στην 170χρονη ιστορία του.
 
Η επικοινωνία για την οργάνωση των επισκέψεων γίνεται καθημερινά με την υπεύθυνη Δρ. Α.Μεταξάτου , τηλ.2103490151-2103490102 ή στην ηλεκτρονική  δ/νση: metalina@.noa .gr
 
Το κόστος επίσκεψης είναι 3 ευρώ για τους μαθητές και οι μέρες λειτουργίας είναι : Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή και οι ώρες 10.00-15.00.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: