Blogger Widgets

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για το θέμα της θέρμανσης των σχολείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με το θέμα της θέρμανσης των σχολείων της χώρας, η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της διευκρινίζει τα εξής:


Πρώτον, πρόβλημα θέρμανσης σε σχολεία δεν υπάρχει ακόμη και σε περιοχές με δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως η Κομοτηνή, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Φλώρινα, η Κοζάνη.

Δεύτερον, η χρηματοδότηση των δήμων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων – όπου συμπεριλαμβάνεται και η αγορά πετρελαίου για τα σχολεία -  για το 2011, είναι της τάξης των 100 εκ. ευρώ, τα οποία έχουν εκταμιευτεί σε τέσσερις δόσεις, ήτοι από 30 εκ. ευρώ τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο και από 20 εκ. ευρώ τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο.

Σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, φέτος η χρηματοδότηση ήταν κατά1,3 εκ.ευρώ μεγαλύτερη.

Τρίτον, ακριβώς λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη, δηλαδή της συγχώνευσης ανά σχολική βαθμίδα των Σχολικών Επιτροπών και της εφαρμογής ενιαίας οικονομικής διαχείρισης, έγινε και σοβαρός εξορθολογισμός των δαπανών.

Είναι αυτονόητο να υπογραμμιστεί πως σε καμία περίπτωση. δημοτική αρχή άφησε ούτε πρόκειται να αφήσει χωρίς θέρμανση τα σχολεία, ακόμη και αν υπάρξουν προβλήματα.

Τέλος τυχόν μεμονωμένες περιπτώσεις, εάν υπάρχουν, δεν πρέπει να γενικεύονται και να χαρακτηρίζουν συνολικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: