Blogger Widgets

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

«Βροχή» ερωτήσεων για Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Νέο Λύκειο, δέχθηκε ο Αν. Υπουργός Παιδείας

«Βροχή» ερωτήσεων από τους εκπαιδευτικούς συντάκτες δέχθηκε ο Αν. υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στην συνάντηση γνωριμίας που είχε στο γραφείο του, η οποία κράτησε περίπου 80 λεπτά.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία εφαρμογής του νέου νόμου πλαισίου , στο εξεταστικό και στο Νέο Λύκειο, Μηχανογραφικό και τον Καλλικράτη στα ΑΕΙ. 


Ειδικότερα:

ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ-ΤΕΙ
 
Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ότι έχει ζητήσει προφορικά και θα ακολουθήσει και έγγραφο,από τον υπουργό Δ. Ρέππα να εξαιρεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ από την εφεδρεία τουλάχιστον για δύο χρόνια (σ.σ. οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται). Ο αν . υπουργός είπε ότι οι υπάλληλοι που βγαίνουν στην εφεδρεία είναι λίγοι, δεν ξεπερνούν τους 200, αλλά πολύτιμοι για την ομαλή  λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
 
Ο  κ. Αρβανιστόπουλος διατύπωσε την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση στα ΑΕΙ θα ομαλοποιηθεί και  οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν. Σε ερώτηση ότι η προθεσμία των εκλογών λήγει στις 15 Ιανουαρίου και ότι ο χρόνος που απομένει δεν είναι εφικτός για να διεξαχθούν οι εκλογές, απέφυγε να αποκαλύψει πως θα ρυθμιστεί το ζήτημα, εάν για παράδειγμα κατατεθεί προς ψήφιση τροπολογία για παράταση της προθεσμίας.

 
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ
 
Θα εξαντληθεί κάθε διάλογος πριν καταλήξουμε στον εξορθολογισμό των πανεπιστημίων και ΤΕΙ είπε στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο Αν υπουργός και ανακοίνωσε ότι οι όποιες συζητήσεις θα περάσουν και από το ανεξάρτητο όργανο, το ΕΣΥΠ.

 
ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
Ο κ. Αρβανιστόπουλος εάν στο νέο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι θα υπάρχουν όλα τα τμήματα , απάντησε  εξετάζεται για κάποια  τμήματα των μόνο των ΤΕΙ να μη συμπεριληφθούν, που σημαίνει ότι σ αυτά την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα λειτουργήσει πρώτο έτος.
 
 
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ
 
Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για το Νέο Λύκειο ο Αν. υπουργός είπε πως αμέσως μετά τις γιορτές θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

 
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ
 
Σχετικά με τους 400 διορισμούς πανεπιστημιακών στα ΑΕΙ (οι 40 αφορούν τα ΤΕΙ)ο Αν. υπουργός είπε πως έχει ζητήσει εγγράφως να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2012.

 Πηγή : esos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: