Blogger Widgets

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΜΕ: Παράταση του διδακτικού έτους διαφορετικά υπερωρίες στους καθηγητές

Παράταση του διδακτικού έτους  ζητά απ το υπ. Παιδείας η ΟΛΜΕ για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, εξαιτίας των καταλήψεων και σημειώνει πως «κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες  από το Σύλλογο Διδασκόντων ή από το ΠΥΣΔΕ».


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Επανερχόμαστε  στο θέμα της «αναπλήρωσης διδακτικών ωρών» γιατί  με εντολή της διοίκησης υποχρεούνται όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους και να πραγματοποιούν οκτάωρα και  Σάββατα.

Τονίζουμε πως η εντολή αυτή αποτελεί βάναυση καταπάτηση του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και είναι συνδικαλιστικά απαράδεκτη.    

Είναι επίσης παιδαγωγικά απαράδεκτη (η πρόσθετη ώρα είναι προβληματική λόγω της μεγάλης κούρασης των μαθητών).

Τέλος  είναι και παράνομη, αφού κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες  από το Σύλλογο Διδασκόντων ή από το ΠΥΣΔΕ. Επίσης δεν έχει εγκριθεί καμία επιπλέον δαπάνη για υπερωρίες ή εργασία Σαββάτου.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην εφαρμόσουν τέτοιες απαράδεκτες και παράνομες αποφάσεις της διοίκησης.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να υιοθετήσει  τη μόνη παιδαγωγικά σωστή πρόταση για την αναπλήρωση, την πρόταση της ΟΛΜΕ, για παράταση του σχολικού έτους. Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της περσινής χρονιάς όπου πρόωρα και αιφνιδιαστικά περιορίστηκε ακόμα περισσότερο το διδακτικό έτος. Να υιοθετηθούν στο σύνολό τους οι προτάσεις της ΟΛΜΕ (24/10/11).


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr                 Αθήνα, 23/11/2011
Α.Π.:291

ΠΡΟΣ:
την Υπουργό Παιδείας
κ. Α. Διαμαντοπούλου


ΘΕΜΑ: Αίτημα για άμεση συνάντηση


Κυρία Υπουργέ,

Οι τραγικές επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας είναι πλέον φανερές. Η νέα κυβέρνηση επιμένει στην ίδια πολιτική και στη νομοθετική προώθηση αλλαγών σε όλα τα επίπεδα χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση και διαπραγμάτευση με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Για περίπου ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει καμία συνάντηση μαζί σας. Παρόλα αυτά δημιουργούνται καθημερινά σοβαρά προβλήματα στα σχολεία που έχουν την αιτία τους στην ασκούμενη πολιτική.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να δοθούν λύσεις σε επιμέρους σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς (όπως: αναπληρώσεις μαθημάτων, οικονομικές εκκρεμότητες προς εκπαιδευτικούς, πληρωμή αναπληρωτών, ελλείψεις βιβλίων, διακοπή λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκτός νομού, κ.λπ.).


 Πηγή : esos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: