Blogger Widgets

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία : Επί αμοιβή η λειτουργία των καλλιτεχνικών τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων !

Καταγγελία

 
Είναι κοινή διαπίστωση, ότι η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι συνταξιούχοι από την άρχουσα τάξη και τους πολιτικούς εκπροσώπους της  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ (που πρόσφατα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εξυπηρετήσουν καλύτερα το κοινό τους αφεντικό), είναι πρωτοφανής. Αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, μείωση αποδοχών, ανεργία, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, απανωτά χαράτσια, πλήττουν το βιοτικό μας επίπεδο και όλο και περισσότερες οικογένειες φτάνουν στα όρια της επιβίωσης.


Πριν μερικές μέρες που πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων (είναι νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με πρόεδρο τον Δήμαρχο Αχαρνών), αποφασίστηκε η λειτουργία των καλλιτεχνικών τμημάτων (θεατρικό, μπαλλέτο κ.τ.λ.) να γίνεται με αμοιβή. Η λογική που αναπτύχθηκε από τον δήμαρχο ήταν ότι μόνο όταν πληρώνουμε θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με αυτή τη λογική συμπορεύτηκαν όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι με μικρές παραλλαγές αναφορικά με την εγγραφή και κάποια εκπτωτικά προγράμματα.

Κατήγγειλα αυτή την απόφαση και στο Δ.Σ, την καταγγέλλω και δημόσια, γιατί η εμπορευματική αυτή αντίληψη:

● Απαλλάσσει την δημοτική αρχή, από αυτή την ελάχιστη κοινωνική παροχή που οφείλει στους δημότες και στην ουσία τους ζητά να πληρώσουν τα ήδη πληρωμένα.

● Προωθείται η αντιδραστική αντίληψη «ο χρήστης να πληρώνει»

● Αποκλείει από τις υπηρεσίες του Δήμου πολλές οικογένειες που σε αυτές τις συνθήκες βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της ανέχειας. Αλλά πρώτα και κύρια αποκλείει τη νεολαία μας, το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας που πλήττεται περισσότερο και οδηγείται στην απομόνωση με ολέθριες συνέπειες κατάθλιψη, παραβατικότητα, ναρκωτικά και τελικά στο περιθώριο.

Καλώ τους τοπικούς φορείς να καταδικάσουν με ψηφίσματα και παρεμβάσεις στο Δ.Σ αυτή την απόφαση.

Στύλιου Χρηστίνα
Μέλος του Δ.Σ του Π.Κ.Θ με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών

 Πηγή : otyposnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: