Blogger Widgets

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Διαμαρτυρία για την απαγόρευση συμμετοχής στην παρέλαση των σχολείων που έκαναν κατάληψη

Απαράδεκτη, πρωτοφανή για τα σχολικά δεδομένα, με εξαιρετικά αυστηρό και άδικο χαρακτήρα, χαρακτηρίζει η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων, την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει στα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη, για περισσότερες από 4 ημέρες, να συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις. 
 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ένωση Γονέων καλεί τους διευθυντές των σχολείων να μην εφαρμόσουν την απόφαση και το Υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση ανάκλησή της. 
 
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Αξιότιμη κα Υφυπουργέ,
Με ιδιαίτερη έκπληξη και δυσφορία ενημερωθήκαμε ότι με την Αρ. Πρωτ. 119333/Γ4/17-10-2011 απόφαση του ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., δεν επιτρέπεται στα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από 4 ημέρες να συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις. Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων διαμαρτύρεται για την ανωτέρω απόφαση, η οποία χαρακτηρίζεται επιεικώς απαράδεκτη, πρωτοφανής για τα σχολικά δεδομένα, με εξαιρετικά αυστηρό και άδικο χαρακτήρα. Σύμφωνα με προγενέστερη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ. 116379/Γ2/11-10-2011) καθορίζονταν οι διαδικασίες για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης των σχολείων και πουθενά δεν αναφέρονταν η μη συμμετοχή των μαθητών σε παρελάσεις ως μέτρο αναπλήρωσής τους. Τονίζεται δε, ότι με την ίδια απόφαση είχε ζητηθεί η σύγκληση των Σχολικών Συμβουλίων που συγκροτούνται από εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί - γονείς - μαθητές) και της Δημοτικής αρχής, για την υποβολή σχετικών προτάσεων, χωρίς να τεθεί ανάλογο θέμα. Ως γονείς, θεωρούμε ότι η συμμετοχή των μαθητών στη μαθητική παρέλαση προς τιμήν της εθνικής επετείου, αποτελεί ύψιστο αγαθό μνήμης και σεβασμού και κανείς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να τους το στερήσει αντιπαραθέτοντας δυσανάλογα ζητήματα. Τα παιδιά μας τις μέρες που ζούμε, εξαιρετικά δύσκολες για όλους μας, έχουν ανάγκη να θυμούνται πως πρέπει να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους παίρνοντας το παράδειγμα των προγόνων τους. Καλούμε τους κ.κ. Δντες των σχολείων της περιοχής μας γνωρίζοντας ότι στις Σχολικές τους μονάδες έχουν ρυθμίσει τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών, να συμμετέχουν στην μαθητική παρέλαση. Επιπλέον σας καλούμε κα Υφυπουργέ να προβείτε άμεσα στην ανάκληση της ανωτέρω απόφασης.
                                                 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
              Χατζητρακόσιας Νικόλαος                                             Παπανδρέου Γεωργία
                        Πρόεδρος                                                                 Γενική Γραμματέας 





Πηγή : fylarhos.blogspot.com






Δεν υπάρχουν σχόλια: