Blogger Widgets

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μαθητική παρέλαση χωρίς πολιτικούς, αλλά με γιούχες στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Πρωτοτύπησαν φέτος οι πολιτικοί της χώρας, καθώς δε βρέθηκε κανένας υπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, υπό το φόβο νέων αποδοκιμασιών, αποφάσισε τελικά να μην παραβρεθεί.


Το «παρών» στην εξέδρα των επισήμων έδωσαν μόνο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πανό είχαν στήσει το ΣΥΡΙΖΑ, η  ΕΛΜΕ που απαρτίζονταν από καθηγητές που δεν φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και οι αγανακτισμένοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της παρέλασης φώναζαν συνθήματα με κυρίαρχο: “ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ”.


Μετά το τέλος της παρέλασης, οι διαδηλωτές έκαναν «ντου» προς την εξέδρα, πραγματοποιώντας μινι-πορεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών. Την εξέδρα περικύκλωσαν άμεσα αστυνομικοί και η κατάσταση εκτονώθηκε.

Το «ηρωικό» σχολείο
Απέναντι από τους επίσημους, είχαν πάρει θέση οι καθηγητές, όπου φώναζαν σε κάθε σχολείο που περνούσε το σύνθημα «Στρίψτε το κεφάλι αριστερά – Δείξτε το δρόμο για τη λευτεριά». Αίσθηση έκανε το 2ο γυμνάσιο Πυλαίας, που συντεταγμένα γύρισε το κεφάλι του προς την αντίθετη πλευρά ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά από προτροπές των καθηγητών.













Δεν υπάρχουν σχόλια: