Blogger Widgets

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μαθητές έβαψαν το σχολείο τους

Μπορεί τα οικονομικά των νέων καλλικράτειων δήμων να είναι στενά, ωστόσο οι 230 μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων βρήκαν τον τρόπο να ανακαινίσουν τις σχολικές τους αίθουσες.


Χρώμα στη σχολική τους καθημερινότητα έβαλαν οι μαθητές του λυκείου, οι οποίοι ανέλαβαν πρωτοβουλία και έβαψαν εθελοντικά τις αίθουσες διδασκαλίας του διδακτηρίου τους! Ετσι, για μια μέρα, έβαλαν στην άκρη τετράδια και βιβλία και έπιασαν βούρτσες, ρολά και πινέλα για να καλυτερέψουν την εικόνα των σχολικών τους τάξεων. Η πρωτοβουλία ανήκει στο νέο διευθυντή του λυκείου, Γιώργο Καλπίδη, ο οποίος προέτρεψε τους μαθητές να προχωρήσουν στους ελαιοχρωματισμούς επιτρέποντάς τους μάλιστα να ζωγραφίσουν και διάφορες τοιχογραφίες όπως το Λευκό Πύργο, δέντρα και ρολόγια, ώστε να κάνουν ακόμη πιο όμορφους τους χώρους διδασκαλίας.

«Υπήρχαν κάποιες αίθουσες που δεν ήταν σε καλή κατάσταση, καθώς οι τοίχοι ήταν λερωμένοι και γραμμένοι με συνθήματα. Ετσι στις αρχές της σχολικής χρονιάς ζητήσαμε από το δήμο να προχωρήσει στους ελαιοχρωματισμούς. Μας υποσχέθηκαν ότι κάποια στιγμή που τα συνεργεία θα μπορέσουν να δουλέψουν θα βάψουν τις αίθουσες και εμείς σκεφτήκαμε να τις διαμορφώσουν αισθητικά οι μαθητές. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και έτσι θα προσέχουν και τους χώρους του σχολείου καλύτερα», ανέφερε ο κ. Καλπίδης.

Δέκα αίθουσες
Το σχολείο παρέμεινε κλειστό τις τρεις τελευταίες ώρες της περασμένης Παρασκευής, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι ελαιοχρωματισμοί. Οι μαθητές, αφού απομάκρυναν θρανία και καρέκλες από τις αίθουσες, στη συνέχεια σαν... έμπειροι επαγγελματίες πήραν τους κουβάδες, αραίωσαν τα χρώματα της επιλογής τους και προχώρησαν στους ελαιοχρωματισμούς δέκα αιθουσών. Στη διαδικασία συμμετείχε η πλειοψηφία των μαθητών, το έργο των οποίων συνέδραμε εθελοντικά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Ωστόσο, σημαντικός αρωγός στάθηκε ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ο οποίος διέθεσε συνολικά 140 κιλά μπογιάς, ενώ ελαιοχρωματιστές του δήμου βοήθησαν με τεχνικές οδηγίες για το πώς θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι τοιχογραφίες.

«Η ιδέα άρεσε πολύ και υπήρξε μεγάλη απήχηση από τους μαθητές. Φέραμε δικά μας σύνεργα, όπως κουβάδες και βούρτσες, επιλέξαμε τα χρώματα και όλοι είχαμε και από κάποια πρόταση για τις τοιχογραφίες μέσα στις αίθουσες», ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, Αγγελος Ικονόμι.

Οι μαθητές δούλεψαν με μεράκι και διασκέδασαν με την όλη διαδικασία. Μάλιστα, όπως δήλωσαν, θα επαναλάμβαναν με ευχαρίστηση το όλο εγχείρημα και του χρόνου. «Ηταν μια καινούργια πρωτοβουλία και μας εξέπληξε ευχάριστα κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο μαθητής.

 Πηγή : Αγγελιοφόρος



Δεν υπάρχουν σχόλια: