Blogger Widgets

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Το μάθημα της Πληροφορικής στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Γυμνασίου

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής χαιρετίζει την αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο σύμφωνα το νέο πρόγραμμα σπουδών που από φέτος εφαρμόζεται πιλοτικά σε ορισμένα Γυμνάσια.
Το αίτημα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο από 1 σε 2 ώρες την εβδομάδα, καθώς και της μετατροπής του σε αυτόνομο και εξεταζόμενο μάθημα, ήταν πάγιος στόχος και αίτημα της Ένωσής μας από την ίδρυσή της.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση ρύθμιση λεπτομερειών που έχουν σχέση με την ομαλή και σωστή διεξαγωγή του μαθήματος, όπως:

Τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών του τμήματος (χωρισμό σε δύο ομάδες ή συνδιδασκαλία από 2ο καθηγητή) με δεδομένο ότι το μάθημα είναι εργαστηριακό και έχει προταθεί η διδασκαλία του επί ένα συνεχόμενο δίωρο.
 
Τον τρόπο αξιολόγησης και βαθμολόγησης του μαθήματος.
 
Το εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία κ.λπ.) που θα χρησιμοποιηθεί.
 
 Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. είναι στη διάθεση του υπουργείου για την επίλυση των παραπάνω αλλά και κάθε άλλου προβλήματος που θα ανακύψει κατά την εφαρμογή του νέου προγράμματος σπουδών στο Γυμνάσιο.
 
 
 Πηγή : hellasedu.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: