Blogger Widgets

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η απογραφή του πληθυσμού δίνει οικονομική ανάσα στο Δήμο Αχαρνών


Αλλάζουν , άρδην, τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Αχαρνών, μετά τα αποτελέσματα της απογραφής. 
 
Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τη Στατιστική Υπηρεσία, ο Δήμος αυξάνει κατά 42,68% τον πραγματικό του πληθυσμό , σε σχέση με την απογραφή του 2001 (75341 κάτοικοι) και θα πάρει οικονομική ανάσα. 
 
Ειδικότερα, με πληθυσμό 107.500 κατοίκους, ο Δήμος Αχαρνών σχεδόν διπλασιάζει τα έσοδά του από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), δηλαδή από την επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών που διανέμεται με πληθυσμιακά κριτήρια στους Δήμους όλης της χώρας. Αντίστοιχη αύξηση των εσόδων του αναμένει και από τη ΣΑΤΑ, δηλαδή το ποσόν που διανέμεται για τεχνικά έργα. 
 
Το κρίσιμο ερώτημα είναι πότε θα αρχίσει να ρέει το επιπλέον χρήμα. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία , τα στοιχεία θα οριστικοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Στη συνέχεια πρέπει να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ και ακολούθως να δημοσιευθεί η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για διανομή των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ με βάση τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα. Οπότε καλό ...2013, Θεού θέλοντος, βέβαια, γιατί με τους ρυθμούς που κινείται η δημόσια διοίκηση, καλό είναι να κρατάει κανείς μικρό καλάθι...

 Πηγή : menidiatis.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: