Blogger Widgets

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η υφυπ. Παιδείας εισηγήθηκε τη δημιουργία στο Δήμο Αχαρνών της Α’ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Στον Δήμο Αχαρνών θα δημιουργηθεί η Α’ Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής μετά από οριστική απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου. 


Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και η Υποδιεύθυνση που είχε την έδρα της στον Δήμο μας το Υπουργείο ήθελε να την κλείσει, για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο, μετά από σειρά επαφών με τον Δήμαρχο κ. Σωτήρη Ντούρο, η κ. Χριστοφιλοπούλου εισηγήθηκε όχι μόνο να μην σταματήσει η ύπαρξη της υποδιεύθυνσης στην πόλη, αλλά και να ενισχυθούν οι αρμοδιότητές της μετονομάζοντάς την σε Α’ Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Αττικής. 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του υπό κατάθεση νομοσχεδίου, του Υποθυργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, για την αναδιάρθρωση των διοικητικών δομών της εκπαίδευσης ανασυγκροτείται και ενισχύεται η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, με την ίδρυση μία επιπλέον Διεύθυνσης. Η νέα Διοικητική δομή θα απαρτίζεται από τις Α’ και Β’ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αν. Αττικής. Η Α’ Διεύθυνση θα περιλαμβάνει τις κατά τόπους αρμοδιότητες της εδαφικής περιφέρειας των Δήμων Ωρωπού, Μαραθώνα, Διονύσου και Αχαρνών μετατρέποντας την σε μία ισχυρή υπηρεσία με «κέντρο» τον Δήμο Αχαρνών! Οι πιέσεις έπιασαν τόπο, αν και δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν, αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για τον μεγαλύτερο Δήμο της Αν. Αττικής πληθυσμιακά. 

Φυσικά θα θίξουμε το γεγονός πως η Υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία «κατεβαίνει» στην Περιφέρεια μας, δεν θα έπρεπε ούτε να σκεφτεί την απομάκρυνση της υποδιεύθυνσης, όχι για λόγους ψηφοθηρικούς, αλλά κυρίως επειδή υποτίθεται πως γνωρίζει τα προβλήματα της περιφέρειας της και κατά συνέπεια της πόλης μας. Η στάση της με την δημιουργία της Διεύθυνσης σίγουρα έσωσε τα… κακώς κείμενα.


 Πηγή : acharnorama.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: