Blogger Widgets

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μπάχαλο με τους νέους Διευθυντές !!!!

Νέα χθεσινή εγκύκλιος του υπ. Παιδείας, που αμφισβητείται η νομιμότητα΄της,  (τινάζει το θεσμό στον αέρα διότι κάποιος που γνωρίζει τις προτιμήσειις -ανακοινώθηκαν κάποιες- συναδέλφου του μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του) δημιουργεί προβλήματα και ερωτηματικά εάν τελικά τα σχολέια θα είναι έτοιμα να ανοίξουν, χωρίς προβλήματα, τα σχολέια το Σεπτέμβριο.



Με τη νέα εγκύκλιο το υπ. Παιδείας καθυστερεί τουλάχιστον για ένα δεκαήμερο την τοποθέτηση των νέων Διευθυντών των σχολικών μονάδων , καθώς δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους Διευθυντές να κάνουν νέες δηλώσεις προτίμησης ύστερα από σχετική πρόσκληση των Διευθυντών Εκπαίδευσης , γεγονός που παραβιάζει το νόμο  3848

Ειδικότερα η νέα εγκύκλιος ορίζει τα εξής:
α. Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3848/2010 η υποβολή των Δηλώσεων προτίμησης για τοποθέτηση υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ολοκληρώνεται μετά την κύρωση των οικείων αξιολογικών πινάκων από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

β. Οι  Δηλώσεις υποψηφίων για θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων, οι οποίες έχουν ήδη υποβληθεί λαμβάνονται υπόψη.

γ. Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν υποβάλλει Δηλώσεις προτίμησης ή επιθυμούν την τροποποίηση των αρχικών τους δηλώσεων, μπορούν να υποβάλλουν νέες δηλώσεις προτίμησης ύστερα από σχετική πρόσκληση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, μετά την ολοκλήρωση του έλεγχου και την κύρωση των πινάκων από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης. Στην πρόσκληση για υποβολή δηλώσεων προτίμησης τάσσεται σύντομη αποκλειστική προθεσμία.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων διευκρινίζεται ότι μπορούν να υποβάλλουν τις Δηλώσεις τους και μέσω τηλεομοιοτυπίας (FAX).

ΚΑΝΕΤΕ  ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Αντιδράσεις τις Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε.
Η Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε. με σημερινή ανακοίνωση απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπ.Παιδείας την άμεση ανάκληση της χθεσινής ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επιλογή των διευθυντών των σχολείων, η οποία , σύμφωνα με την κυβερνητική παράταξη, προκαλεί τη δικαιολογημένη οργή των συναδέλφων αλλά και κάθε νοήμονα δημοκρατικού πολίτη. 



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δευτεροβάθμιο Συντονιστικό
Εκτελεστική Γραμματεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φτάνει πια! Πάρτε την εγκύκλιο πίσω τώρα! 
Η Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε. απαιτεί την άμεση ανάκληση της χθεσινής ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επιλογή των διευθυντών των σχολείων, η οποία  προκαλεί τη δικαιολογημένη οργή των συναδέλφων αλλά και κάθε νοήμονα δημοκρατικού πολίτη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία ΠΑΣΚ
Καθηγητών Δ.Ε.

Το υπ. Παιδείας , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, ετοιμάζει αυτή την ώρα νέα εγκύκλιο με την οποία ουσιαστικά ανακαλείται η χθεσινή .


H νέα σημερινή εγκύκλιος θα δίνει  δικαίωμα συμπληρωματικής δήλωσης αποκλειστικά μόνο σε όσους δεν έχουν υποβάλει , δηλαδή  οι υποψήφιοι σχολικοί σύμβουλοι


Η χθεσινή εγκύκλιος που προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας  έδινε τη δυνατότητα τροποποίησης της αρχικής δήλωσης σε όλους τους υποψήφιους Διευθυντές.


 Πηγή : esos.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: