Blogger Widgets

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή επιστολή γονέα προς τον πρωθυπουργό

Επιστολή καταπέλτης πολίτη στον Πρωθυπουργό
για τη κατάργηση της Πολυγλωσσίας 
και των νέων ξένων γλωσσών στην Ελλάδα.



ΑΞΙΌΤΙΜΕ


Κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΈ


Πολλές φορές χρειάστηκε να πάρετε αποφάσεις δύσκολες και ζητήσατε την συναίνεση του ελληνικού λαού.




Όλοι μας βιώνουμε την δύσκολη κατάσταση. Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχτεί κανείς μας είναι η κοροϊδία - ο εμπαιγμός.

Προσωπικά αποδέχομαι ως αναγκαίες τις θυσίες δικαίως και αδίκως επιβληθείσες για την σωτηρία της χώρας μου.

ΔΕΝ μπορώ όμως τον εμπαιγμό ΔΕΝ αποδέχομαι μια πολιτική που κτυπάει άμεσα το μέλλον των παιδιών μου και αυξάνει την οικονομική μου επιβάρυνση. Αναφέρομαι στην κατάργηση της ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΊΑΣ από την Υπ. Απόφαση του Υπουργείου που εφαρμόζει μια αντιπαιδαγωγική στάση, μια στάση περιφρόνησης απέναντι στους μαθητές της χώρας.

Η Υ.Α. που υπέγραψε η Χριστοφιλοπουλου για το γυμνάσιο αλλά και για το δημοτικό εισάγει την αρχή της πλειοψηφίας ως μέσο για την διδασκαλία της β ξένης γλώσσας. Η γλώσσα με τις περισσότερες προτιμήσεις θα είναι αυτή που θα διδάσκεται . Έτσι όμως το υπουργείο διαχωρίζει τους μαθητές σε μαθητές που έτυχαν να πλειοψηφήσουν και θα διδαχτούν την γλώσσα επιλογής τους και σε μαθητές που δεν θα διδαχτούν την γλώσσα επιλογής τους .Ο διαχωρισμός αυτός δεν συνάδει με την αποστολή του Υπουργείου που είναι ο κύριος φορέας παροχής εκπαίδευσης σε όλα τα Ελληνόπουλα . Ο διαχωρισμός αυτός είναι πρωτοφανής κι απαράδεκτος από παιδαγωγικής πλευράς.


Χαίρομαι που γνωρίζω ότι στην χώρα μου κάποτε ο Σωκράτης , ο Πλάτωνας κι ο Αριστοτέλης έβαλαν τις αρχές της παιδαγωγικής και λυπάμαι γιατί τόσο η Υπουργός όσο και η Υφυπουργός δείχνουν ένδεια παιδαγωγικής .


Ο μεγάλος εμπαιγμός της Υ.Α. είναι ότι για την τελική επιλογή της ξένης γλώσσας θα παίξει ρόλο Η ΎΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΉΣ ΘΈΣΗΣ ΞΕΝΌΓΛΩΣΣΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΉ. Έτσι στο γυμνάσιο που έχει οργανική θέση ξενόγλωσσου καθηγητή θα έχουμε ΕΠΙΒΟΛΗ της ξένης γλώσσας και όχι επιλογή . Εδώ ακόμη και η πλειοψηφία που ορίζουν σαν τρόπο επιλογής δεν ισχύει, οπότε γιατί καλούν τους γονείς να δηλώσουν γλώσσα όταν αυτή η επιλογή δεν θα μετρήσει ? Γιατί τέτοια κοροϊδία ? Με ποιο δικαίωμα το δικό μου το παιδί θα διδαχθεί την γλώσσα των καθηγητών με τις πιο πολλές οργανικές θέσεις , τι παραλογισμός είναι αυτός ? Οι οργανικές θέσεις της ισπανικής είναι μηδέν και της ιταλικής ίσως να μην περνάνε τις δέκα . Αυτές τις γλώσσες ιδίως την ιταλική τις δήλωσαν πέρυσι 35000 μαθητές , όπως ο νόμος τους έδινε το δικαίωμα , αυτές ήταν και είναι υπό διωγμό . Έχει μια εμμονή το υπουργείο με αυτές τις γλώσσες να τις πετάξει έξω από την εκπαίδευση , είναι όμως εύκολες για τον Έλληνα , δεν θέλουν φροντιστήριο , αν διδαχθούν στην εκπαίδευση και γι’ αυτό τις προτιμούν μαθητές και γονείς .


Το Δικαίωμα του κάθε μαθητή να επιλέξει ανάμεσα στα γαλλικά τα γερμανικά τα ιταλικά και τα ισπανικά πρέπει να γίνει σεβαστό. Δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν στα παιδιά να μάθουν μια γλώσσα που δεν την έχουν επιλέξει .


Κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΈ , εσείς που καθιερώσατε τον θεσμό της ΔΙΑΒΟΎΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ πως ανέχεστε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την πολυγλωσσία και χιλιάδες πολίτες να μην έχει γίνει διαβούλευση .


Με ποιο δικαίωμα υπουργός και υφυπουργός αποφάσισαν ότι τα γυμνάσια της χώρας θα πρέπει να χωριστούν σε γαλλικά και γερμανικά ?


ΕΔΏ ΕΊΝΑΙ ΥΠΌ ΕΠΟΠΤΕΊΑ Η ΖΩΉ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ και αφήνετε Διαμαντοπούλου -Χριστοφιλοπούλου ΕΝ ΛΕΥΚΏ να χειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο τόσο σοβαρά θέματα όπως η κατάργηση του ¨¨μικρού ΄΄ Ολοήμερου δημοτικού η ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΊΑ και το νέο Λύκειο ΄όπου εκεί ,εξαφανίζονται οι ξένες γλώσσες ? .


ΟΙ ΓΟΝΕΊΣ δεν έχουμε λόγο?


ΕΣΕΊΣ τους υπολογίζετε τους μαθητές τους γονείς τους καθηγητές ? Έχετε βαλθεί να δημιουργείτε αντιδράσεις και αδικίες ? ΉΤΑΝ στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ Η ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ της πολυγλωσσίας και των μικρών ολοημέρων ?


Το ότι ΌΛΟΙ οι γονείς πληρώνουμε για να μάθουν Αγγλικά τα παιδιά μας το γνωρίζετε , έχουμε δεν έχουμε στα φροντιστήρια τα στέλνουμε αλλά ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΌΛΟΙ να πληρώνουμε και την β γλώσσα . ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΊΤΕ αυτό μας ΤΗΝ ΧΡΩΣΤΆΤΕ την ξένη γλώσσα γιατί την διπλοπληρώνουμε . Ο μεγάλος μου γιος τώρα θα πάει στο λύκειο ΔΕΝ διδάχτηκε την γλώσσα επιλογής του τα ιταλικά στο γυμνάσιο , επειδή ο γυμνασιάρχης ... δήλωσε ότι δεν συμπληρώνεται τμήμα . Δεν είχα την δυνατότητα να τον στείλω φροντιστήριο και δεν είχε την βοήθεια που χρειαζόταν. Ο μικρός μου γιος τελειώνει το δημοτικό και θα επιλέξει ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ μια από τις γλώσσες ΓΑΛΛΙΚΆ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ-ΙΤΑΛΙΚΆ-ΙΣΠΑΝΙΚΆ . Από την τάξη του των 23 παιδιών τα 14 -15 με αυτόν δηλώνουν την ιταλική γλώσσα , Θα μπορούσε να είχαν διαλέξει και τα γερμανικά ή κάποια άλλη γλώσσα . Το γύμνασιο όμως στο οποίο θα πάει έχει οργανική θέση άλλης γλώσσας και η επιλογή τους δεν θα υπολογισθεί.


ΤΙ ΝΑ πούμε στα παιδιά μας για αυτό το θέατρο της κουτοπονηριάς ? Με ποιο δικαίωμα μας υποβάλλουν σε αυτή την ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΉ διαδικασία ?


ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΑΥΤΌ ? ή περιφρόνηση ? Σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα σε καλούν να επιλέξεις από 4 γλώσσες για να πλειοψηφήσει μια απ΄ αυτές αλλά στο τέλος θα διδαχθεί η γλώσσα που έχει οργανική θέση ?


ΔΕΝ ΣΈΒΕΣΤΕ ΚΑΘΌΛΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΑΥΤΌ ΔΕΊΧΝΕΤΕ. . ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ το ΠΡΏΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΉΣ ? ΈΧΕΤΕ την εντύπωση ότι θα το ξεχάσουμε ως τον Σεπτέμβρη ? Πιστεύετε ότι το παιδί μου και όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την γλώσσα που θα δηλώσουν θα το ξεχάσουν ποτέ αυτό ? Τι θα κερδίσει η κοινωνία αν δεν ανακληθεί η Υ. Απόφαση ?


ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΣΗ να γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω όταν οι άλλες χώρες πάνε μπροστά ?


Και για να μιλήσουμε για ισότητα επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΕΔΆΦΟΥΣ στο Ευρωπαϊκό σχολείο στην Κρήτη από το ίδιο υπουργείο βγήκε προκήρυξη θέσεων για αγγλικά-γαλλικά-γερμανικά- ιταλικά-ισπανικά-ολλανδικά-πορτογαλικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και γαλλικά-γερμανικά -ιταλικά-ισπανικά στην δευτεροβάθμια ΕΝΏ για όλα τα άλλα ΕΛΛΗΝΌΠΟΥΛΑ παιδιά των ΙΘΑΓΕΝΏΝ αυτής της χώρας μόνο μια γλώσσα κι αυτή ή της πλειοψηφίας .

Προχθές η κ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ανακοίνωσε τις δράσεις του υπουργείου για τους ενήλικες , όπου ανάμεσα σε δράσεις για πράσινη ανάπτυξη , οικονομικό εγγραμματισμό κι άλλες περίεργες είναι και η εκμάθηση ξένων γλωσσών .


Ο ΕΝΉΛΙΚΑΣ ΛΟΙΠΌΝ ΝΑ ΜΆΘΕΙ ΌΠΟΙΑ ΓΛΏΣΣΑ ΘΈΛΕΙ με την δράση αυτή του υπουργείου ΕΝΏ Ο ΜΑΘΗΤΉΣ ΣΤΗΝ ΏΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ . 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΉ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΡΊΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΉΛΙΚΑ ΌΧΙ.


Σε καιρό κρίσης αλλού είμαστε άνετοι και για τα παιδιά μας δεν έχετε την δυνατότητα ? ΤΕΤΟΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ? Σε καιρό κρίσης πήραμε ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ πίνακες στα σχολεία και αφήνουμε τους μαθητές χωρίς καθηγητές ? ΟΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ μας λείπανε? ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΜΑΣ , που μας λείπουν , περιττές για την πλειοψηφία ,{που σας αρέσει,} δράσεις ενηλίκων και αχρησιμοποίητοι διαδραστικοί ?


Τα παιδιά μας πρέπει να περιμένουν να γίνουν ενήλικες για να τους προσφέρει το υπουργείο την γλώσσα που θέλουν ? Στο Διαδίκτυο καθημερινά αναρτώνται ανακοινώσεις συλλόγων γονέων δημοτικών και γυμνασίων τοπικές ΕΛΜΕ γονείς ΠΟΥ ΖΗΤΟΎΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΊ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΊΑ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΏΝ. Εσείς θα εξακολουθήσετε να αγνοείτε την νέα γενιά τα παιδιά μας ? Είναι εικόνα υπουργείου αυτή με 4 υπουργούς να μας δουλεύουν με τέτοιο τρόπο ? Αν δεν είναι ικανοί να εξασφαλίσουν την συνέχιση της δωρεάν και χωρίς διακρίσεις παιδείας να πάνε αλλού να κτίσουν τα κενόδοξα " προφίλ " τους .

Με τα παιδιά μας δεν θα παίξει ΚΑΝΕΝΑΣ.


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΊ ΕΆΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ η Υ. Α. ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΉ . ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ ΈΤΣΙ ΑΥΤΌ.


Ο Έλληνας δεν χαρίζεται σε κανέναν όταν πρόκειται για τα παιδιά του.


Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν και οι κουτοπονηριές δεν περνάνε στην παιδεία.


Κοντά τα ΧΈΡΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ γιατί αυτό δεν το σηκώνει κανένας μας . Έχω βγάλει κι εγώ μια Αντι-υπουργική Πολιτική Απόφαση και το ίδιο θα κάνει όποιος θίγεται . Οι αριθμοί ξέρετε είναι αμείλικτοι ... ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ.  



Πηγή : inital.gr



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

"Με τα παιδιά μας δεν θα παίξει ΚΑΝΕΝΑΣ".
"Ο Έλληνας δεν χαρίζεται σε κανέναν όταν πρόκειται για τα παιδιά του"