Blogger Widgets

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Ελλάδας


Τρίτη 21-06-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο συνέδριο της ΑΣΓΜΕ, που έγινε την Κυριακή 19 Ιούνη στην Αθήνα,  εκπροσωπήθηκαν 7 Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα με 78 αντιπροσώπους, όπως αυτοί αναδείχτηκαν από εκλογικές διαδικασίες που πήραν μέρος και ψήφισαν οι γονείς 114.763 μαθητών, που εκπροσωπούσαν μέσω των Συλλόγων τους γονείς 257.179 μαθητών. 

Στις εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  ψήφισαν 72 αντιπρόσωποι, κατατέθηκαν 5 συνδυασμοί και έλαβαν:


1.     ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ                          38 (έδρες 8)
2.     ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ                              17 (έδρες 4)
3.     ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Στην ΑΣΓΜΕ          8 (έδρες 2)
4.     ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ                     5 (έδρες 1)
5.  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ                 4 (έδρες 0)    
           

Στη διάρκεια του συνεδρίου κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν τα παρακάτω:

1.     Ψήφισμα για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία τις ημέρες ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου», μαζί με το ΠΑΜΕ. [1]

2.     Αγωνιστικό κάλεσμα για Συμπόρευση με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στους αγώνες μας για την ειδική αγωγή.

3.     Με αφορμή τη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ δίπλα στα σχολεία και στις γειτονιές της Αθήνας, κατατέθηκε ψήφισμα - καταγγελία για την ναρκοκουλτούρα, την πολιτική των υποκατάστατων και τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών μέσα απο τη διάκρισή τους σε «μαλακά» και «σκληρά». 

[1] Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η κυβέρνηση μαζί με την τρόϊκα αποφάσισαν και τις επόμενες ημέρες θα ψηφίσουν νέα αντιδραστικά μέτρα, που θα βουλιάξουν τις οικογένειές μας στη φτώχεια και στην ανεργία, εκχωρούν τον εθνικό πλούτο και διαλύουν ότι απόμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες και φυσικά θα βαθύνουν την υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Το τακτικό συνέδριο της ΑΣΓΜΕ χαιρετίζει τις εκδηλώσεις αγανάκτησης των εργαζομένων στις πλατείες και στους δρόμους, τους αγώνες της εργατικής τάξης κόντρα στα βάρβαρα μέτρα και καλεί όλους τους γονείς σε ανυποχώρητο αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα, ούτε του μεσοπρόθεσμου, ούτε τα επόμενα που θα ακολουθήσουν.
 
            Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο αγώνας μας δεν θα είναι εύκολος. Θα είναι όμως αποτελεσματικός, αν ανυποχώρητα παλεύουμε τις συνέπειες, πολεμώντας ταυτόχρονα και τις αιτίες και τους σχεδιαστές και κερδισμένους απ’ αυτά τα μέτρα.

Αυτός ο πόλεμος δεν έχει τέλος. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε.

Όχι μόνο για να σταματήσουμε τις συγχωνεύσεις σχολείων, για την ξένη γλώσσα και τα ολοήμερα τμήματα, αλλά μέχρι να σταματήσουμε το σύνολο της πολιτικής του «νέου σχολείου».

Μέχρι να εξασφαλίσουμε δουλειά για όλους, φτηνή κατοικία, φτηνό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, μεταφορές και θέρμανση σε κάθε σπίτι, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλους,  ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, παιδείας, πρόνοιας. Να χτίσουμε το σχολείο των ονείρων μας, το νοσοκομείο των ονείρων μας, τον καλύτερο κόσμο που δικαιούνται τα παιδιά μας.

 Έχουμε μακρύ δρόμο λοιπόν και δύσκολο.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα οργανωθούν κατά της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ.

Γιατί οι θυσίες που μας καλούν να κάνουμε είναι χωρίς τελειωμό.

Γιατί δεν έχουμε καμία ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι της πλουτοκρατίας! Δεν τα αναγνωρίζουμε!

        Απαιτούμε την άρση των εγκυκλίων της κυβέρνησης για τις ξένες γλώσσες και τα ολοήμερα τμήματα, στην εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεσή μας με την αντιεκπαιδευτική πολιτική και το «νέο» σχολείο.

-       Υπόθεση όλου του λαού το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν ενιαίο σχολείο, η προάσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη σταθερή εργασία όλων των εργαζόμενων στο σχολείο, η στήριξη της γεωγραφικής κατανομής. Καμία κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων («γαλλόφωνα» - «γερμανόφωνα» κ.λ.π.), καμία εκδίωξη εκπαιδευτικών και μαθητών από το σχολείο τους. Ούτε ευρώ από τους γονείς για λειτουργικά - μεταφορές. Διασφάλιση της λειτουργίας όλων των ολοήμερων τμημάτων, των ειδικών σχολείων και των εσπερινών, καμία υποβάθμιση, καμία συγχώνευση – κατάργηση, εγγραφή όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, εγγραφή όλων των νηπίων-προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Καμιά συναίνεση, καμιά θυσία,
την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!



Πηγή : ΑΣΓΜΕ


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Έχω τονίσει ότι στο παρόν blog αναρτώνται τα πάντα, χωρίς λογοκρισία.

Προσωπικά δεν διάβασα το δελτίο Τύπου. Άρχισα να το διαβάζω και σταμάτησα μετά την πρώτη παράγραφο "...κατατέθηκαν 5 συνδυασμοί και έλαβαν:"

Μπορεί να με θεωρείται ρομαντικό αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ Ή Η ΤΕΛΕΙΑ!