Blogger Widgets

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κλειστό στη μείωση διδάκτρων το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

«Οχι» στο αίτημα των φοιτητών του Ανοικτού Πανεπιστημίου να μειωθούν τα δίδακτρα των σπουδών τους, απάντησε η διοίκηση του Ιδρύματος. 


Το θέμα της μείωσης της οικονομικής συμμετοχής των φοιτητών στις ιδιαίτερες δαπάνες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας άνοιξαν οι φοιτητές του προγράμματος σπουδών Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στο πλευρό των οποίων τάχθηκαν οι καθηγητές τους και ο κοσμήτορας Γ. Αγιομυργιανάκης. 

Ο τελευταίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ιδρύματος κατηγορώντας τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ για «αναιτιολόγητη αδράνεια παρά τον ορατό κίνδυνο διακοπής των σπουδών χιλιάδων φοιτητών του ΕΑΠ και εκατοντάδων του προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών». 

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά οι αιτήσεις νέων φοιτητών μειώθηκαν κατά 20.000. 

Ο κοσμήτορας καλεί τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ να ανταποκριθεί έστω και τώρα στο δίκαιο αίτημα των φοιτητών του ΕΑΠ αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθησία προς τους φοιτητές για την παροχή κινήτρων συνέχισης των σπουδών τους και να συγκαλέσει εκτάκτως τη Δ.Ε. του ΕΑΠ με αποκλειστικό θέμα τη μείωση της οικονομικής συμμετοχής των φοιτητών και τον διακανονισμό των πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας. 

Καλεί επίσης τον Ενιαίο Φορέα μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ και τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΕΑΠ να υποστηρίξει το αίτημα των φοιτητών και την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου να προχωρήσει άμεσα σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΑΠ στην αναγκαία ρύθμιση ώστε η αιτούμενη μείωση να ισχύσει από την επόμενη χρονιά. 



Πηγή : Ελευθεροτυπία & edugate.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: