Blogger Widgets

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Κόντρα διοίκησης-εργαζομένων στο Δήμο Αχαρνών

Φωτο Αρχείου
Κι όμως δεν ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα. Διοίκηση και εργαζόμενοι του Δήμου Αχαρνών αντιπαρατέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 1 Απριλίου έξω από το Δημαρχείο. 

Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να εργασθούν, επικαλούμενοι την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου τους, σύμφωνα με την οποία εάν κάθε 1η και 16η κάθε μήνα δεν έχουν κατατεθεί οι μισθοί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, θα κλείνουν το Δήμο.  

Ένταση προκλήθηκε όταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Κρημνιανιώτης απείλησε ότι η υπηρεσία θα αφαιρέσει από τις αποδοχές των απεργών το ημερομίσθιο της Παρασκευής. Το κλίμα φορτίσθηκε ακόμα περισσότερο όταν ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος ζήτησε από τους εργαζομένους να δηλώσουν εγγράφως ποιοι απεργούν. 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Γιαννούλας ανέβασε τους τόνους υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν γίνονταν ούτε επί εφταετίας, φράση που ενόχλησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο Αχαρνών, ο οποίος υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι εμποδίζουν, με τη στάση τους τη σημερινή διοίκηση να εργασθεί. Επεσήμανε,  ακόμα, ότι, επί της προηγούμενης διοίκησης, οι εργαζόμενοι δεν τήρησαν την ίδια σκληρή στάση. Τελικά η ένταση αποκλιμακώθηκε, χωρίς, το Σωματείο να υποχωρήσει. 

Έτσι οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχισθούν τη Δευτέρα, αν στο μεταξύ η διοίκηση δεν κατορθώσει να εξασφαλίσει το ποσό που απαιτείται για τη μισθοδοσία. Πάντως, δεν αποκλείεται η σκληρή στάση των εργαζομένων να οφείλεται και  στην έντονη φημολογία ότι η διοίκηση σκοπεύει να προβεί σε μείωση του προσωπικού, ενόψει της εφαρμογής του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. 

Άνθρωποι που γνωρίζουν τα εργασιακά του Δήμου υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να περάσουν στη διοίκηση του Δήμου το μήνυμα ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι, αν επιχειρήσει να απολύσει εργαζομένους, στη λογική της μείωσης των λειτουργικών δαπανών  του Δήμου. 



 Πηγή : menidiatis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: