Blogger Widgets

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η υπ. Παιδείας προς τους γονείς και μαθητές για τις συγχωνεύσεις

« Δεν θέλουμε να υπάρχουν σχολεία, τα οποία θα έχουν λιγότερες δυνατότητες, λόγω μικρού αριθμού μαθητών ή μικρού αριθμού εκπαιδευτικών» είπε σε σήμερα η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, απευθυνόμενη στους γονείς και μαθητές, σχετικά με τις συνενώσεις –ιδρύσεις σχολείων.


Ειδικότερα η δήλωση της υπουργού Παιδείας έχει ως εξής:
Κάθε χρόνο αποστέλλεται εγκύκλιος που αναφέρεται στη συνένωση των σχολείων. Βασίζεται στο νόμο 1566 και η λογική της είναι να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν από την αλλαγή των δημογραφικών χαρακτηριστικών στις διάφορες περιοχές, αλλά και η παροχή καλύτερης Εκπαίδευσης στους μαθητές.

Η σχετική εγκύκλιος είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι ούτε νομοθετική πρωτοβουλία, ούτε καν Υπουργική Απόφαση.

Φέτος λειτουργεί για πρώτη φορά ο θεσμός του "Καλλικράτη" και  η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει διαφορετική δομή. Έχει μεγάλη σημασία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων.

Τα κριτήρια για τις συνενώσεις ή τη δημιουργία νέων σχολείων είναι παιδαγωγικά

Απευθυνόμαστε στους γονείς και στους μαθητές: Δεν θέλουμε να υπάρχουν σχολεία, τα οποία θα έχουν λιγότερες δυνατότητες, λόγω μικρού αριθμού μαθητών ή μικρού αριθμού εκπαιδευτικών.



 Πηγή : esos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: