Blogger Widgets

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Υπουργείο Παιδείας : Δράσεις Πολιτισμού για την Εκπαίδευση

Οι «Δράσεις Πολιτισμού για την Εκπαίδευση» είναι η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για περαιτέρω ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) θα χρηματοδοτηθούν πράξεις με αντικείμενο την πολιτιστική μας κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό και θα δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό και μαθησιακά εργαλεία αξιοποιήσιμα και στο μέλλον.







Σε συνέργεια με τα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών για το «Νέο Σχολείο», τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και άλλες συναφείς δράσεις που επενδύουν στον πολιτισμό και την εκπαίδευση (π.χ. Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας), το Υπουργείο Παιδείας – μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» - προχωρά σε περαιτέρω ανάπτυξη πολιτιστικών πρωτοβουλιών.

Οι προτάσεις για συγκεκριμένες δράσεις θα υποβληθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ή από εποπτευόμενους φορείς του και θα έχουν στόχο να ταξιδέψουν μαθητές αλλά και ενήλικες στον καλλιτεχνικό πλούτο της χώρας.  Κομβικής σημασίας είναι να υιοθετηθούν εναλλακτικοί τρόποι μάθησης που θα ωθήσουν τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις πολιτισμού, να βιώσουν αξίες και συναισθήματα και να αναπτύξουν ξεχωριστές ιδέες.

Με βάση τα παραπάνω δημοσιεύτηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» Πρόσκληση με τίτλο: «Δράσεις Πολιτισμού .



 Πηγή : esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: