Blogger Widgets

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το άγαλμα της Αθηνάς του Arezzo στην Αθήνα

H εταιρεία εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ELPEDISON Trading είναι ο κύριος χορηγός της έκθεσης «Μια αναπάντεχη επίσκεψη. Η Αθηνά από το Arezzo επισκέπτεται την Αθήνα», που πραγματοποιείται έως τις 30 Ιανουαρίου 2011 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η έκθεση φιλοξενεί το αριστουργηματικό ελληνικό άγαλμα της θεάς Αθηνάς το οποίο βρέθηκε στην Ιταλική πόλη Arezzo το 1541. Πρόκειται για ένα έργο υψηλής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας που χρονολογείται γύρω στον 3ο αιώνα μ.Χ. και το οποίο εκτίθεται στο μουσείο Uffizi στη Φλωρεντία. Το μοναδικό αυτό έκθεμα, σύμβολο αιώνιας σοφίας επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, ως ένδειξη ελληνοιταλικής φιλίας και συνεργασίας.

Η ELPEDISON Trading αποτελεί σύμπραξη της ΕΛΠΕ και της Ιταλικής Edison. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ELPEDISON Trading Michel Piguet αναφέρθηκε στην ανάγκη της αλληλεγγύης ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο ιδιαίτερα σε περιόδους δύσκολες όπως αυτή που διανύουμε και επισήμανε ότι η εταιρεία εισήλθε στον χώρο της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στις αρχές του 2010 έχοντας στέρεες βάσεις για μακροπρόθεσμη παρουσία στον χώρο, με αξιοπιστία και υψηλές αξίες για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.



 Πηγή : skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: