Blogger Widgets

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Απονομή βραβείου για τις γυναίκες στην επιστήμη

Δελτίο Τύπου

Ένα από τα  τρία βραβεία L’Oreal- Unesco, για τις γυναίκες στην επιστήμη, απένειμε χθες 22/11/2010, στην Δρ. Ελένη Μακαρώνα του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών- Δημόκριτος, η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.


Η τελετή  πραγματοποιήθηκε στη Γεννάδειο Σχολή και βραβεύτηκαν ακόμη  η Δρ. Γεωργία Σαλαντή και η Δρ. Χριστίνα Πιπέρη.

«Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, για τη χώρα μας, αυτή η εκδήλωση μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε. Βλέπουμε την Ελλάδα που μας κάνει υπερήφανους, την Ελλάδα που έχει δικαίωμα στην ελπίδα και την προοπτική», ανέφερε στον χαιρετισμό της η κυρία Γεννηματά.

H αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, σημείωσε ακόμη:
«Η γνώση και η καινοτομία μπορούν να αποτελέσουν αντίδοτο στην κρίση. Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς στο Υπουργείο Παιδείας, η στήριξη της έρευνας με κάθε τρόπο, έστω με τις μικρές δυνατότητες που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Μας πληγώνει να ακούμε πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα, να είναι επιστήμονας στην Ελλάδα και να τα συνδυάζει όλα, αλλά ταυτόχρονα μας πεισμώνει. Έχουμε την αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε  και στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά κυρίως μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τις γυναίκες που είναι στην πρώτη γραμμή, για να μπορέσουμε να τα αλλάξουμε αυτά και να δημιουργήσουμε νέα πρότυπα και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Γιατί θέλουμε οι νέες και οι νέοι επιστήμονες  να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε αυτά τα μυαλά, που ήταν πάντα το πλεονέκτημα του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: