Blogger Widgets

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείου Ακρόπολης για τη σχολική χρονιά 2010-11

Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο της Ακρόπολης ή για την οργάνωση ανεξάρτητης σχολικής επίσκεψης είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000903, Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ. Οι τηλεφωνικές κρατήσεις στο Μουσείο ξεκινούν την Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010. 
 
H συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν.
Η κάθε σχολική ομάδα των 50 μαθητών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από δύο τουλάχιστον εκπαιδευτικούς και μέσα στο Μουσείο οι μαθητές χωρίζονται σε δύο μικρότερες ομάδες των 25 και κινούνται διαφορετικά στους εκθεσιακούς χώρους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου ξεκινούν τον Οκτώβριο για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη σχολική χρονιά 2010-11. Στόχος τους είναι η δημιουργική επαφή των παιδιών με τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και με τους χώρους του Μουσείου.

Το Μουσείο συνεχίζει για τη φετινή σχολική χρονιά τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα «Τα γλυπτά του Παρθενώνα», καθώς και τις παρουσιάσεις επιλεγμένων εκθεμάτων του Μουσείου από τους αρχαιολόγους-φροντιστές. Οι εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία και τις σχολικές βαθμίδες έχουν επίσης τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν ένα Σεμινάριο Επιμόρφωσης στο Μουσείο, πριν από την σχολική τους επίσκεψη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχονται από την ιστοσελίδα του Μουσείου www.theacropolismuseum.gr, στη θεματική ενότητα «Σχολεία & Εκπαιδευτικοί».

Το Μουσείο της Ακρόπολης προωθεί τη χρήση της τεχνολογίας στη  βελτίωση των υπηρεσιών του και στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσει το ερχόμενο έτος ηλεκτρονικό σύστημα ομαδικών κρατήσεων για τις επισκέψεις σχολείων. 
 
 
Πηγή : e-yliko.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: