Blogger Widgets

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Παρανόηση η μείωση των απουσιών

Παρανόηση έχει γίνει με το θέμα της μείωσης των απουσιών στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας πέρυσι είχε αυξήσει τον αριθμό των απουσιών κατά 30% λόγω της γρίπης Η1Ν1.
Φέτος, όμως, που δεν υφίσταται το θέμα των εκατοντάδων απουσιών μαθητών από τα σχολεία τους λόγω της νόσου, το υπουργείο Παιδείας έστειλε νέα εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι οι δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες των μαθητών θα υπολογίζονται με βάση το καθεστώς που ίσχυε πρόπερσι ( 50 δικαιολογημένες, 64 αδικαιολόγητες ).
Πάντως, προκλήθηκε αναστάτωση στα Λύκεια και τα Γυμνάσια όλης της χώρας, ένα από αυτά και το δικό μας Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα το θέμα των απουσιών να αποτελεί ένα από τα αιτήματα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη.

Οι μαθητές του σχολείου μας προέβησαν την Δευτέρα και Τρίτη ( 4 & 5 Οκτωβρίου ) σε εκ νέου κατάληψη, με αρχικό αίτημα τη μη μείωση των απουσιών και εν συνεχεία έθεσαν και τα δίκαια θέματα της προηγούμενης κατάληψης, για τα οποία όμως, η προθεσμία υλοποίησής τους, που μας είχε υποσχεθεί ο κ.Δήμαρχος, δεν είχε εκπνεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: