Blogger Widgets

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

28ος Μαραθώνιος Αθηνών

Η αντίστροφη μέτρηση για το Διεθνή Μαραθώνιο Αθηνών ξεκίνησε. Οι διοργανωτές με εκπροσώπους της πολιτείας παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας την 28η φετινή επετειακή διοργάνωση, η οποία συμπίπτει με τα 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα.


Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κώστας Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Χάρης Σταματόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ, που έχει και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα, Ιωάννης Αλαφούζος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής για την εκδήλωση των 2.500 χρόνων Νίκος Γκεσούλης, εκπρόσωποι χορηγών, εθελοντικών οργανώσεων, αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων που συνεργάζονται με τον Κλασικό Μαραθώνιο, καθώς και εκπρόσωπος της ALPHA BANK, που είναι γι΄ ακόμη μία χρονιά ο μεγάλος χορηγός.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, αφού ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς για τη συμβολή αλλά και την οικονομική τους ενίσχυση, παρουσίασε τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν: «Ο 28ος Μαραθώνιος σηματοδοτεί, πέραν όλων των άλλων, τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα. Λόγω και του επετειακού χαρακτήρα του πράγματος, θα ήταν τραγική παράλειψη να μην προγραμματίσουμε παράλληλες εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με τη διεξαγωγή της διαδρομής. Ευχαριστώ για τη συμβολή αλλά και την οικονομική τους ενίσχυση την πολιτεία, τον ΟΠΑΠ, αλλά και το ΣΚΑΪ που θα προβάλει το γεγονός».

Στη συνέχεια μίλησε ο γγΑ, Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς για τη συνεργασία, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο διπλό στόχο της φετινής διοργάνωσης: «Πρέπει να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δρομείς, προκειμένου να χτίσουμε τη φήμη του Μαραθωνίου, αλλά και να δημιουργήσουμε τα εχέγγυα που θα κρατήσουν ψηλά τον πήχυ του αριθμού των συμμετεχόντων, που φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ενδεικτικά αναφέρω πως ο αριθμός από τους Έλληνες δρομείς θα ξεπεράσει τους 12.000, ενώ συνολικά το “παρών” θα δώσουν πάνω από 20.000 δρομείς, που θα έρθουν από περισσότερες από 40 χώρες απ’ όλο τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, Κώστας Παναγόπουλος, έδωσε τη διαβεβαίωση για μια ακόμη φορά: «Ο φετινός Μαραθώνιος θα είναι ξεχωριστός. Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου ξεκινούν το Συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (ΑΙΜS) της ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί 350 Μαραθωνίους σε όλο τον κόσμο, καθώς και της Έκθεσης ΕΧPΟ. Στο Συνέδριο της AIMS δίνουν το “παρών” 96 εκπρόσωποι Μαραθωνίων. Στόχος του Συνεδρίου είναι το Μαραθώνιο Κίνημα να αναζητήσει την προοπτική του. Στην εκδήλωση του Ζαππείου θα βραβευθούν διάσημοι Μαραθωνοδρόμοι, όπως οι νικητές των Πανευρωπαϊκών 1969 και 1982, ο Αγγλος Ρον Χιλ και ο Ισπανός Αμπελ Αντόν, η Ρόζα Μότα από την Πορτογαλία, η Ολυμπιονίκης του Πεκίνου Ρουμάνα Κονσταντίνα Ντίτα κ.ά.».

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Νικόλας Κανελλόπουλος, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του Κλασικού Μαραθωνίου ως τουριστικού γεγονότος: «Είμαστε περήφανοι που μετέχουμε στη στήριξη της διοργάνωσης του Μαραθωνίου».

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη (28/10) με την πρώτη γνωριμία μεταξύ των αγωνιζομένων, ενώ την Παρασκευή (29/10) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση έξω από το Ζάππειο Μέγαρο (η οποία θα παρουσιαστεί από τη Μαρία Μενούνος), με σκοπό να δείξει το πώς γεννήθηκε και το πώς εξελίχθηκε ο Μαραθώνιος μέσα στους αιώνες, μέχρι και τη σημερινή του μορφή.

Το Σάββατο (30/10) θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου με την αφή της φλόγας στον τύμβο του Μαραθώνα, ενώ την Κυριακή (31/10) θα έχουμε την εγκατάσταση της ιστορικής αφετηρίας του Μαραθωνίου, καθώς και τη διεξαγωγή του αγώνα. Ακολούθως, θα έχουμε τις απονομές των νικητών, ενώ στο κλείσιμο των εκδηλώσεων θα παρατεθεί δεξίωση και δείπνο στους συμμετέχοντες, αλλά και στους επισήμους.


Πηγή  :  apogevmatini.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: