Blogger Widgets

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Το «έλα να δεις» στη Βουλή με τον υπουργό Παιδείας και Βουλευτή


«Αναψαν τα αίματα» στη Βουλή όταν ο Βουλευτής Β. Καπερνάρος προκάλεσε τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Ερωτώ: Τι εννοείτε όταν λέτε ότι δεχόμαστε χορηγίες και φιλανθρωπίες; Προσέξτε το, αν αντιληφθήκατε τι είπατε. Θα δεχόσασταν, εκτός από αυτό το είδος της φιλανθρωπίας και χορηγίας, δύο νταλίκες με τρόφιμα «αλά σχέδιο Μάρσαλ» από το τούρκικο προξενείο με τον ψευδομουφτή με αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή στη Θράκη με τα βρεφονηπιακά σχολεία, με τα νηπιαγωγεία και με τα δημοτικά σχολεία; Δηλαδή, θα μπορούσε ο Ερντογάν να μας στείλει τρόφιμα δίκην φιλανθρωπίας και χορηγίας, ώστε να μην υποσιτίζονται τα παιδιά των εκατό σχολείων στην Ελλάδα; Θα μπορούσε ο Γκρουέφσκι να κάνει διπλωματικούς εντυπωσιασμούς και να στέλνει χορηγίες και φιλανθρωπίες, όταν το ερώτημά μου κατέτεινε στο τι έκανε το Υπουργείο επί των ημερών σας;

Έχουμε παρατηρήσει –όχι μόνο εμείς, αλλά και οι δημοσιογράφοι, έγκριτα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- ότι έχουν περιχαρακωθεί και φωνάζουν όλοι και επιμένουν: Τι κάνετε σαν Υπουργείο Παιδείας;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Μην απαξιώνετε, λοιπόν, θεσμούς –όπως η Εκκλησία- οι οποίοι προσφέρουν για να αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Τα περί επίκλησης Ερντογάν και του Γκρουέφσκι, σας τα επιστρέφω!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: ...(δεν ακούστηκε)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Σας τα επιστρέφω. Αυτά να τα δέχεστε εσείς, όχι εγώ. Σας τα επιστρέφω ευθέως!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Δεν με καταλάβατε! Σας τα ξαναεπιστρέφω εγώ!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Τρίτον, χρειάζεται κανένας Υπουργός Εθνικής Παιδείας να ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα, κύριε Καπερνάρο;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Δεν τολμάτε να κάνετε κάτι για την παιδεία!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Χρειάζεται ποτέ Υπουργός Παιδείας να ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα; Είναι ντροπή αυτό που λέτε!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Ντροπή δική σας!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Κύριε Καπερνάρο, σας παρακαλώ!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Είναι ντροπή να ακούγονται αυτά τα πράγματα στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Είναι ντροπή που το αναφέρετε!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Είναι δική σας ντροπή!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Ουδείς Υπουργός Εθνικής Παιδείας δεν επρόκειτο καν να σκεφτεί τέτοιο πράγμα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Κύριε Καπερνάρο, σας παρακαλώ!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Πρέπει να ντρέπεστε που σε ένα τέτοιο θέμα κοινωνικής ευθύνης αναφέρεστε με αυτόν τον τρόπο. Είναι όνειδος γι' αυτή την Αίθουσα!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Σας χαρακτηρίζει!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Θα σας πω και το τρίτο. Εμείς εξασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση γαλακτοκομικά προϊόντα και φρούτα για όλους τους μαθητές, γιατί σας είπα κάτι που δεν καταλάβατε, κύριε Καπερνάρο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Αποδείξτε το!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Να το αποδείξουμε; Θα το δείτε στα κυλικεία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Κύριε Καπερνάρο, σας παρακαλώ!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Κύριε Καπερνάρο, κατ' αρχήν, εγώ δεν σας διέκοψα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Ο κύριος Υπουργός δεν σας διέκοψε καθόλου.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Να μη σηκώνει το ύψος της φωνής! Εμείς μπορούμε να το σηκώσουμε πιο ψηλά!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού):
Εσείς σηκώσατε το ύψος της φωνής, κύριε Καπερνάρο και όχι μόνο το ύψος αλλά είναι και αυτά τα οποία είπατε!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Σας ενοχλούν;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Δεν σας δίνω το δικαίωμα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Αλήθεια; Το παίρνω μόνος μου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Ειλικρινά! Όταν μιλούσατε, ο κύριος Υπουργός δεν σας διέκοψε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Το τρίτο που θα έλεγα –γιατί φαίνεται ότι δεν το αντιλαμβάνεται ο κ. Καπερνάρος και θα το πω πιο ξεκάθαρα- είναι το εξής: Τα θέματα του υποσιτισμού, κύριε Καπερνάρο, αφήστε τα στην άκρη. Είναι πολύ ευαίσθητα θέματα. Πάρα πολύ ευαίσθητα θέματα! Και δεν μπορεί παρά να τα χειριστούμε με τη μεγαλύτερη προσοχή.

Γι' αυτό και το Υπουργείο κάνει πράγματα, τα οποία δεν είναι ανακοινώσιμα, κύριε Καπερνάρο και θα πάρω εγώ το προσωπικό πολιτικό κόστος να μην τα ανακοινώσω, γιατί αυτά εμπεριέχουν θέματα προσωπικών δεδομένων. Είναι θέματα κοινωνικών διακρίσεων. Γι' αυτό θα σας συνιστούσα να είστε πολύ προσεκτικός. Αφήστε το στην άκρη. Υπάρχουν χιλιάδες θέματα να βρείτε να αντιπολιτευτείτε την Κυβέρνηση. Αφήστε αυτό το θέμα του υποσιτισμού και της κοινωνικής συνοχής και με όλη την ευαισθησία που υπάρχει σε αυτό.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Δεν έχω το δικαίωμα να σας απαντήσω, γι' αυτό τα λέτε όλα αυτά. Καταλάβατε;


Πηγή : esos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: