Blogger Widgets

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard : Επισκέψεις σχολείων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των μαθητών

Με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα Δημοτικά , Γυμνάσικα και λύκεια , ενημερώνει του διευθυντές των ότι στο πλαίσιο της οργάνωσης δράσεων για μαθητές και σχολεία, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (Κ.Ε.Σ.) έχει σχεδιάσει το διαδραστικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εργαλεία Γνώσης. Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών».

Σκοπός του προγράμματος είναι η εισαγωγή των μαθητών στην Ψηφιακή Τεχνολογία και στις σύγχρονες μεθόδους με τις οποίες αυτή αξιοποιείται για τη διάδοση της γνώσης από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, όπως το Harvard και το Κ.Ε.Σ. Παράλληλα με αυτή τη δράση γίνεται σύντομη αναφορά στο Πανεπιστήμιο Harvard αλλά και στις δράσεις του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.


Το Πρόγραμμα γίνεται στην ελληνική γλώσσα και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με σχετική βεβαίως προσαρμογή, ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων, ενώ η διάρκειά του είναι 45–60 λεπτά, ανάλογα με την ανατροφοδότηση και το διάλογο που αναπτύσσεται με τους μαθητές. Την σχολική χρονιά 2012–2013 έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο 2012 έως και το Μάιο 2013.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν Δευτέρα έως και Παρασκευή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μαθητών ή των σχολείων, ύστερα από συνεννόηση στα τηλέφωνα του Κέντρου: 2752047030, 27520247040. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κυρία Ματίνα Γκόγκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του ΚΕΣ στα παραπάνω τηλέφωνα ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου http://greece.chs.harvard.edu ή στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις chsnafplion@chs.harvard.edu ή/και matina.goga@mail.chs.harvard.edu .



Πηγή : esos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: