Blogger Widgets

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ανοικτή Επιστολή του Εκδότη – Διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Αττικής «Η Ελπίδα»

ΠΡΟΣ:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  

Αχαρνές 7/04/2012

ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΕΝΤΑΥΘΑ

Ανοικτή Επιστολή


Κύριοι Αρχηγοί Κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές
Οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών διαμαρτύρονται έντονα για την μεθόδευση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών και την αλλαγή της κυβέρνησης.

Και διαμαρτύρονται έντονα γιατί ούτε οι αλλοδαποί ήρθαν εχθές στη χώρα μας αλλά ούτε κι ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέλαβε για πρώτη φορά Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πριν λίγες ημέρες. Προς τι λοιπόν αυτή η σπουδή;

Το τραγικό όμως για τον πολιτικό κόσμο που τόσο έχει εκπέσει στη συνείδηση των Ελλήνων είναι το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε να προσκομίσει στη Βουλή, στην Περιφέρεια και στον Δήμο Αχαρνών Περιβαλλοντικές Μελέτες στις οποίες θα περιγράφονται

α) τα χαρακτηριστικά της κατασκευής, οι υποδομές

β) τα έργα στήριξης,

γ) ο αριθμός αλλοδαπών που θα φιλοξενηθούν,

δ) τα χαρακτηριστικά των αλλοδαπών (παιδιά, γυναίκες, ασθενείς από λοιμώδη νοσήματα, άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο κ.α.)

ε) η εξασφάλιση των κονδυλίων με αντίστοιχη εγγραφή στον προϋπολογισμό του Κράτους για την κατασκευή συντήρηση και λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα και

στ)να ζητήσει την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο από τα πιο πάνω έχει γίνει;

Η προχειρότητα στο μεγαλείο της.

Η σκόπιμη παράκαμψη του Δήμου Αχαρνών από το πολιτειακό σύστημα, από την ηγεσία της Αστυνομίας, αποτελεί βαρύτατη προσβολή στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πληροφορίες θέλουν μεταξύ των αλλοδαπών που θα έλθουν στην Αμυγδαλέζα να είναι κι άτομα με λοιμώδη νοσήματα. Εκδιδόμενες γυναίκες κι ανήλικοι που θα συλλαμβάνονται, θα προστίθενται στους «φιλοξενούμενους». Αντιλαμβάνεται κι ο πιο αδαής, τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους κατοίκους της περιοχής η υλοποίηση αυτής της απόφασης και μάλιστα σε μια εγκατάσταση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σε αυτές τις ανάγκες.

Τα ερωτήματα που απευθύνονται από τους κατοίκους του Δήμου Αχαρνών προς όλους εκείνους που θα στηρίξουν την απόφαση για την δημιουργία κατασκευής και λειτουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα είναι τα πιο κάτω:

- Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών του 11ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον χώρο που θέλουν να λειτουργήσουν το Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών; Έχουν αναρωτηθεί οι αρμόδιοι τι θα συμβεί αν μια ομάδα αλλοδαπών δραπετεύσει και εισβάλει εντός του σχολείου και κρατήσει όμηρους μαθητές κι εκπαιδευτικούς; Προκαλεί πράγματι μεγάλο προβληματισμό στους πολίτες η κατάθεση μιας τέτοιας πρότασης που μεταξύ άλλων δηλώνει και την σοβαρότητα των συντακτών της.

- Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των κατοίκων που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το χώρο που θέλουν να λειτουργήσουν το Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών; Το επιχείρημα που προβάλουν τα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι θα υπάρχουν φύλακες δεν πείθει αφού ακόμα και σε φυλακές όπου κρατούνται επικίνδυνοι κακοποιοί, οι δραπετεύσεις είναι συχνές.

- Το ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου Αχαρνών έχει χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν την χωροθέτηση εντός των διοικητικών του ορίων μιας τέτοιας χρήσης. Στον Δήμο Αχαρνών διαμένουν χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες αλλά και χιλιάδες λαθρομετανάστες. Το γεγονός αυτό δείχνει πως οι δημότες, το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και η Δημοτική Αρχή δεν αρνούνται την χωροθέτηση αυτής της χρήσης λόγω ρατσιστικών ιδεών αλλά γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την πόλη τους. Η υλοποίηση αυτής της απόφασης, το μόνο που θα προσέθετε στον Δήμο Αχαρνών, είναι αύξηση της εγκληματικότητας.

- Λίγα μέτρα από τον χώρο που έχει επιλεγεί για Κέντρο Λειτουργίας Αλλοδαπών, λειτουργούν ξενοδοχεία, ταβέρνες και αίθουσες εκδηλώσεων. Πιστεύει κανείς ότι δεν θα υποστούν τις αρνητικές συνέπειες της λειτουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Αλλοδαπών αυτές οι επιχειρήσεις;

Κύριοι Αρχηγοί Κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές
Οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών δεν δεχόμαστε αυταρχικές κι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», δεν δεχόμαστε να λαμβάνονται από κανέναν αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς.

Οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών επιθυμούν την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος χωρίς να παραβλέπουν τον ανθρώπινο παράγοντα.

Πιστεύουμε ότι η πρόταση που κατατέθηκε προσβάλει τον άνθρωπο, εκθέτει την Ελλάδα, μια χώρα που έχει αγωνισθεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

- Μπορούν μικρά παιδιά να μεγαλώσουν φυσιολογικά πίσω από συρματοπλέγματα;

- Μπορούν άνθρωποι να τρέφουν αγαθά συναισθήματα για εκείνους που τους στερούν την ελευθερία, τους κρατούν έγκλειστους με την απειλή όπλων σε απαράδεκτους χώρους;

- Μπορούν ηλικιωμένοι, ασθενείς, να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης κάτω από καθεστώς καταπίεσης, ανελευθερίας, χωρίς τις αναγκαίες υποδομές για την παροχή πρωτοβάθμιας υγείας;

- Εξετάσθηκε η εκδοχή, σύνταξης κι έγκρισης προγράμματος «Κοινωνικής Εργασίας» το οποίο θα προβλέπει  την μεταφορά των λαθρομεταναστών σε αγροτικές περιοχές, όπου θα εργάζονται στην γεωργία και κτηνοτροφία προκειμένου και να προσφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας μέχρι να απελαθούν;
- Εξετάσθηκε η εκδοχή, σύνταξης κι έγκρισης προγράμματος «Κοινωνικής Εργασίας» το οποίο θα προβλέπει  οι λαθρομετανάστες να εργάζονται σε δημόσια έργα προκειμένου και να προσφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας μέχρι να απελαθούν αντί να παραμένουν φυλακισμένοι, αντιπαραγωγικοί και ταυτόχρονα ζημιογόνοι για την χώρα;

Για την παροχή της εργασίας τους θα τους προσφέρεται στέγη και τροφή σε χώρους δίχως συρματοπλέγματα και οπλισμένους φρουρούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απέλασής τους. Το κόστος συντήρησής τους θα είναι ανταποδοτικό και η αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών θα είναι πιο ανθρώπινος από το να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται στα Κέντρα Φιλοξενίας Αλλοδαπών.

Κύριοι Αρχηγοί Κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές
Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας.
Η δημιουργία 30 Κέντρων Φιλοξενίας Αλλοδαπών στα οποία για αρκετούς μήνες θα φιλοξενηθούν 30.000 λαθρομετανάστες, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ενός εκατομμυρίου και πλέον λαθρομεταναστών που ζουν στην χώρα μας σύμφωνα με τα δικά σας στοιχεία.

Σας καλούμε λοιπόν να συνεργαστείτε με όλους τους αρμόδιους φορείς, τις Πρεσβείες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Μ.Κ.Ο., αλλά και τους συλλόγους αλλοδαπών που έχουν σχηματισθεί και λειτουργούν στη χώρα μας, προκειμένου να συνταχθεί ένα πρόγραμμα, που θα δίνει λύσεις και δεν θα προσθέτει προβλήματα.

Εξάλλου η δημοκρατία αυτές τις ενέργειες επιβάλλει.

Οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών, σας καλούν να πάρετε πίσω την απόφασή σας για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα γιατί και δεν θα επιτρέψουμε με κάθε τρόπο την λειτουργία του αλλά και γιατί θα μας αναγκάσετε να καταφύγουμε σε διεθνείς οργανισμούς και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης για την απόδοση δικαιοσύνης στο δίκαιο αίτημά μας, μια ενέργεια που δεν την επιθυμούμε εμείς οι απλοί πολίτες γιατί θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας. Εκτός αν αυτό δεν σας ενοχλεί. Εξάλλου, την Ελλάδα, πολιτικοί την διέσυραν παρουσιάζοντάς την σαν μια χώρα διεφθαρμένων.

Κύριοι Αρχηγοί Κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή, το αίσθημα ευθύνης δεν θα απουσιάσει. Η ψήφος σας για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα θα είναι αρνητική. Υπάρχουν πολλά άλλα στρατόπεδα στην χώρα μας, με χαρακτηριστικά κατάλληλα γι’ αυτόν τον σκοπό και τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα γνωρίζουν. Ας κάνετε το σωστό.

Με εκτίμηση

Ιάκωβος Ποθητός
Εκδότης - Διευθυντής



Δεν υπάρχουν σχόλια: