Blogger Widgets

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νέου νόμου

Δυναμικό "παρών" στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν χθες οι φοιτητές, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους να μην εφαρμοστεί ο νόμος-πλαίσιο για την Παιδεία που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.


Με συνθήματα όπως "Ούτε ν+2 ούτε 2ν, κανένας φοιτητής δεν θα διαγραφεί" και "Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό" έδειξαν την αντίθεσή τους στις συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου. "Φυσάει κόντρα σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, αυτό το νομοσχέδιο θα ανατραπεί", "Λευκές, λευκές εξεταστικές, οι φοιτητές αιώνιοι και οι σχολές κλειστές" ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Οι συγκεντρωμένοι δεν παρέλειψαν να απευθυνθούν στην υπουργό θυμίζοντας παλαιότερες απόπειρες εφαρμογής νόμων που έπεσαν στο κενό λόγω των αντιδράσεων του φοιτητικού κινήματος. Μεμονωμένο επεισόδιο διαδραματίστηκε πριν από την έναρξη της πορείας, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών με κουκούλες επιτέθηκε με πέτρες σε αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν απέναντι από το Πανεπιστήμιο σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες, με το οποίο και έφυγαν όταν δέχτηκαν την επίθεση. Η πορεία των φοιτητών έφτασε στη Βουλή περίπου στις 3.40.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία από την Πλατεία Ομονοίας στη Βουλή, όπου και διαλύθηκαν ειρηνικά, φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Δύο συλλαλητήρια, ένα το μεσημέρι και ένα αργά το απόγευμα, πραγματοποίησαν φοιτητές χθες και στην Πάτρα.


Πηγή : Έθνος


Δεν υπάρχουν σχόλια: