Blogger Widgets

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ: Με ποια κριτήρια θα επιλεγούν τα 160 "πιλοτικά σχολεία" για την εφαρμογή του νέου προγράμματος σπουδών

Η κατανομή των "πιλοτικών Σχολικών Μονάδων" ανά βαθμίδα εκπαίδευσης θα έχει ως εξής: 40 Νηπιαγωγεία, 80 Δημοτικά και 40 Γυμνάσια.Την επίβλεψη έχει ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ και σημερινός Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Χρ. Δούκας.


Η επιλογή των σχολικών μονάδων θα γίνει με κριτήρια που θα έχουν σχέση με τη γεωγραφική κατανομή στο σύνολο της χώρας και την ύπαρξη σε αυτά βασικών υποδομών, απαραίτητων για την εφαρμογή του νέου προγράμματος σπουδών, όπως θα προκύπτει από το πλαίσιο αναγκών-απαιτήσεων  από την εφαρμογή του νέου προγράμματος σπουδών.



Με επιτόπιες επισκέψεις στις πιλοτικές σχολικές μονάδες θα καταγραφούν οι πιθανές ελλείψεις εξοπλισμού και αναγκών για  μικρές παρεμβάσεις , ώστε να εξασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό η λειτουργικότητα των σχολικών χώρων

Με επιτόπιες επισκέψεις θα πραγματοποιηθεί η παρακολούθηση των εργασιών υλοποίησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων στις πιλοτικές σχολικές μονάδες .Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξασφάλισης του εξοπλισμού και διευθέτησης των χώρων των θα πραγματοποιηθεί η πιστοποίηση της ετοιμότητας των σχολικών μονάδων για την πιλοτική εφαρμογή.

Την επιλογή των σχολικών μονάδων θα κάνουν Σχολικοί Σύμβουλοι της Πληροφορικής .Σήμερα Παρασκευή το Παιδαγωγικό ινστιτούτο απηύθυνε πρόσκληση για την πρόσληψη τους . 

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι και στις 3 Μαρτίου.ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



 Πηγή : esos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: