Blogger Widgets

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Εγκληματικότητα στο Δήμο Αχαρνών : Καληνύχτα Ελλάδα ... καληνύχτα κ.Βουλευτές... καληνύχτα κ. Δήμαρχοι

Σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου μας τα παιδιά μας πραγματοποίησαν το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο πάρτυ. Μέσα τα παιδιά μας και έξω εμείς οι γονείς ... να φυλάμε σκοπιά.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο συνεδρίαση με μοναδικό θέμα : "Εγκληματικότητα στο Δήμο Αχαρνών".


Οι προτάσεις, από όσα διαβάζω στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, έπεσαν βροχή !

doxthi.gr  : "Με ευχολόγια ένθεν και ένθεν, την υποτονική παρουσία των πολιτών και χωρίς την κατάθεση οποιασδήποτε ουσιαστικής πρότασης από τη διοίκηση ή την αντιπολίτευση, πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο στις Αχαρνές με μοναδικό θέμα την παραβατικότητα. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι το συμβούλιο έγινε ύστερα από αίτημα των δημοτικών παρατάξεων και τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, δίχως – όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος – καμία απολύτως προετοιμασία αλλά ούτε και ουσιαστική προσπάθεια να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο…"

menidiatis.blogspot.com : "Τρίτη και δεκατρείς του μήνα, κι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την παραβατικότητα, είχε τελματώσει. Ο Δήμος δεν είχε καταθέσει προτάσεις, ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει ..."

... και πολλά άλλα... Αποφάσεις τελικά υπάρξαν. Βέβαια!

Ντόρος να γίνεται ... να λέμε ότι κάτι κάνουμε ...Και φυσικά ποιος φταίει για την όλη κατάσταση; Η Αστυνομία! Το εύκολο θύμα... Την "πυροβολούν" και δεν έχει τη δυνατότητα να απαντήσει όπως πρέπει. Όχι πως δεν έχει μερίδιο ευθύνης. Αλλά δεν φταίει μόνο αυτή. 

Μερικές απλές ερωτήσεις : 
Αν ο υπάλληλος δεν πάρει εντολή ή την άδεια από τον εργοδότη του μπορεί να κάνει του κεφαλιού του; Φυσικά και όχι. Πως λοιπόν θα το κάνει ο Αστυνομικός; 

Η Αστυνομία ευθύνεται όταν απαλλάσσονται ή αποφυλακίζονται έμποροι ναρκωτικών, προαγωγοί, ληστές, κλπ;


Η Αστυνομία εγκατέστησε τους καταυλισμούς των αθίγγανων;


Η Αστυνομία έφερε τους λαθρομετανάστες; 

Ναι, ξέρω τι θα μου πείτε. Επίορκοι Αστυνομικοί κπλ. Και ξαναλέω : Φέρει ευθύνες.


Ο σοφός Λαός μας λέει ότι "Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Και το κεφάλι δεν είναι η Αστυνομία. Όταν αποφασίσει η πολιτική ηγεσία της Χώρας να δώσει τέλος σε όλα αυτά, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος και παρ΄ όλα αυτά εξακολουθεί η ίδια κατάσταση, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι "ναι, φταίει η Αστυνομία". Ποιος όμως θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη; Ποιος θα πει όχι σε, δε ξέρω, πόσους ψήφους; Κανείς! H εξουσία είναι γλυκιά και κανένας δεν θα αφήσει την καρέκλα του επειδή εγώ, η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, ο γείτονάς μου, φοβόμαστε να κυκλοφορίσουμε μετά τη δύση του ηλίου. Επειδή φοβόμαστε ότι κάποτε θα πέσουμε θύματα κλοπής, ληστείας, διάρρηξης...  Είμαστε σε ένα είδος κατοχής. Άλλωστε γι΄ αυτό υπάρχουν οι ... συναγερμοί, οι εταιρίες security, οι σιδεράδες, οι δικηγόροι (προς Θεού δεν έχω τίποτε με όλους αυτούς).


Άκουσα και κάτι για "συγκρούσεις". Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.


Δεκάρα δεν δίνουν για μας. Αναλώσιμοι είμαστε... Ε, αν χαθεί και κανένας ψήφος τι να κάνουμε! Θα βρεθεί άλλος!


Και μια τελευταία ερώτηση : Ποιός έξυπνος έδωσε εντολή να χτιστεί το Γυμνάσιό μας και το 1ο Λύκειο σε απόσταση αναπνοής από καταυλισμό; Η απάντηση εύκολη : Η Αστυνομία!




Καληνύχτα Ελλάδα ... καληνύχτα κ.Βουλευτές... καληνύχτα κ. Δήμαρχοι


Β.Σ.















Δεν υπάρχουν σχόλια: